Πολωνία: Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ

Πολωνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα σύνορα με Λευκορωσία απέναντι σε μετανάστες
Φώτο Αρχείου / Πολωνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα σύνορα με Λευκορωσία απέναντι σε μετανάστες / Πηγή: TWITTER

Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ στην Πολωνία με φόντο τη Ρωσία καθώς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να υποστηρίζει πως η ένταση στα σύνορα με την Λευκορωσία έχει σκοπό να αποσπάσει την προσοχή από τις «δραστηριότητες της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία».

Για το όλο θέμα είχαν τηλεφωνική επικοινωνία το Σάββατο οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Πολωνίας, Άντονι Μπλίνκεν και Ζμπίγκνιου Ράου,που όπως ανακοινώθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «καταδίκασαν τον τρόπο που μεταχειρίζεται τους μετανάστες η κυβέρνηση της Λευκορωσίας» και εξέφρασαν «υποστήριξη στην Ουκρανία απέναντι στη ρωσική στρατιωτική επιθετικότητα».

«Ο υπουργός Άντονι Μπλίνκεν επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ για την Πολωνία απέναντι στη κυνική εκμετάλλευση ευάλωτων μεταναστών από το καθεστώς του Λουκασένκο», ανέφερε σήμερα σε μια ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις. «Οι ενέργειες του καθεστώτος Λουκασένκο απειλούν τη σταθερότητα, σπέρνουν τη διαίρεση, και έχουν σκοπό να αποσπάσουν την προσοχή από τις δραστηριότητες της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...