Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών: Ενέκρινε την υποψηφιότητα του ναζί εγκληματία Κασιδιάρη

Πρωτοδικείο Αθηνών - Δικαστήριο -Δικαιοσύνη
Πρωτοδικείο Αθηνών / Πηγή: Eurokinissi

«Πράσινο φως» στην υποψηφιότητα του ναζιστή Κασιδιάρη στις δημοτικές εκλογές στις 8 Οκτώβρη έδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο καταδικασθείς για την εγκληματική οργάνωση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής δήλωσε ότι θα διεκδικήσει τη δημαρχία της Αθήνας και σύμφωνα με την αρχική απόφαση για την ανακήρυξη των συνδυασμών, παρά τις αντιδράσεις δείχνει να εγκρίνεται. Μεταξύ άλλων η απόφαση του Πρωτοδικείου αναφέρει ότι «ανακηρύσσει» τον συνδυασμό με το όνομα «Ελεύθεροι Αθηναίοι», με έμβλημα μια αρχαιοελληνική περικεφαλαία.

Ο Αντώνης Αντανασιώτης, δικηγόρος, συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας στον «Αθήνα 9,84» τόνισε ότι οι ναζιστές δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με νομοθετικά μέτρα και με διατάξεις όπως αυτές της κυβέρνησης ή όπως αυτές που προτείνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που είναι γενικές και ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για τη συνολική λειτουργία των κομμάτων και για τις λαϊκές ελευθερίες, π.χ. με την αναφορά τους στον τρομονόμο. Οι ναζιστές αντιμετωπίζονται αποφασιστικά από τον λαό και τη νεολαία με πολιτικούς όρους, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης, αποκαλύπτοντας τον πραγματικό ρόλο του φασισμού στην υπηρεσία του εκμεταλλευτικού συστήματος. «Καλούμε κάθε αντιφασίστα να συμπορευτεί μαζί μας, στηρίζοντας τον συνδυασμό μας, γιατί ο πιο αποτελεσματικός αγώνας κατά του φασισμού είναι αυτός που στρέφεται ενάντια στο σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει», επεσήμανε.

Δείτε ακόμα...