Πολύνεκρη σύγκρουση τρένων: Το μέγεθος της καταστροφής στο φως της μέρας

Σύγκρουση δυο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hellenic Train, στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη.
Σύγκρουση δυο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hellenic Train, στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη.

Τη σφοδρότητα της μετωπικής σύγκρουσης και το μέγεθος της καταστροφής στα Τέμπη φανέρωσε το φως της μέρας, 1η του Μάρτη. Ήδη οι νεκροί είναι 32.

Η πανοραμική φωτογραφία δείχνει στην επιβατική αμαξοστοιχία (από δεξιά προς αριστερά) να έχουν καταστραφεί από τη σύγκρουση και τη φωτιά που ξέσπασε η μηχανή και τα δύο επόμενα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν προς τα αριστερά της γραμμής. Σε αυτό το σημείο επικεντρώνονται οι έρευνες με τα βαριά γερανοφόρα να ανασηκώνουν τα διαλυμένα βαγόνια για την ανεύρεση επιβατών και μηχανοδηγών.

Στην εμπορική αμαξοστοιχία επίσης τα πρώτα βαγόνια έχουν διαλυθεί και η μηχανή έχουν κολλήσει στον τσιμεντένιο τοίχο δίπλα στον οδικό δρόμο. 

Με σαφήνεια η φωτογραφία αποτυπώνει πως τα δύο τρένα ήταν στην ίδια γραμμή και η σύγκρουση έγινε μερικά μέτρα πριν το τούνελ… 

Κλιμάκια του ΚΚΕ έχουν μεταβεί στο σημείο της τραγωδίας και στα νοσοκομεία της Λάρισας

Σύγκρουση δυο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hellenic Train, στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη - Κλιμάκια του ΚΚΕ έχουν μεταβεί στο σημείο της τραγωδίας και στα νοσοκομεία της Λάρισας
Σύγκρουση δυο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hellenic Train, στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη – Κλιμάκια του ΚΚΕ έχουν μεταβεί στο σημείο της τραγωδίας και στα νοσοκομεία της Λάρισας

Στον σημείο της πολύνεκρης σύγκρουσης στα Τέμπη έχει μεταβεί κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Ρίζο Μαρούδα μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Επίσης, κλιμάκια του ΚΚΕ έχουν σπεύσει στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας όπου έχουν μεταφερθεί δεκάαδες τρααυματίες και έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς για να μάθουν την κατάστασή τους.

Στο πόδι είναι η ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της ΤΕ Αλέξη Ζορμπά

Ούτε σε αίτια ούτε σε αριθμό επιβαινόντων αναφέρεται νέα ανακοίνωση της Hellenic Train

Hellenic Train
Hellenic Train

Ερωτηματικά και εντύπωση προκαλεί η στάση της Hellenic Train που αποφεύγει να μιλήσει τόσο για τα αίτια της τραγωδίας όσο και για τον αριθμό επιβατών και εργαζομένων στις δύο αμαξοστοιχίες που που λίγο πριν τα μεσάνυχτα είχαν πολύνεκρη μετωπική σύγκρουση καθώς κινούνται στην ίδια γραμμή!  

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν καταγγελίες του προέδρου των μηχανοδηγών ότι δεν λειτουργούν τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου η Hellenic Train επιλέγει να μην τοποθετηθεί.

Επίσης, ενώ στην πρώτη ανακοίνωση μιλούσε για «περίπου 350 επιβάτες» χωρίς να δίνει ακριβή αριθμό, στη δεύτερη ανακοίνωση δεν λέει τίποτα απολύτως.  

Η ανακοίνωση:

   «H Hellenic Train εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το τραγικό δυστύχημα που προκλήθηκε από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη στο ύψος του Ευαγγελισμού.

   Το προσωπικό της Hellenic Train, που εργάζεται από την πρώτη στιγμή επί τόπου σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, προσφέρει τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη στις οικογένειες των θυμάτων, των τραυματιών και όλων των επιβατών.

   Η Hellenic Train θέτει στη διάθεση των νοσοκομείων, στα οποία έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες του ατυχήματος, την τράπεζα αίματος που έχει δημιουργηθεί από τους εργαζόμενους της εταιρείας για την κάλυψη των άμεσων αναγκών.

   Η εταιρεία, με αίσθημα ευθύνης, ενημερώνει ότι πρωταρχικό και αποκλειστικό της μέλημα αυτή τη στιγμή είναι η φροντίδα και η απρόσκοπτη ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης».

Δείτε ακόμα...