Πολυνομοσχέδιο υπουργείου Υγείας: Η κυβέρνηση επιμένει στην «ατομική ευθύνη» για να κάνουν χρυσές δουλειές οι κλινικάρχες

«Η κυβερνητική πολιτική για την διαχείριση της πανδημίας έχει επικίνδυνες συνέπειες για το λαό, τις ανάγκες και την υγεία του», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Όπως είπε, η κυβέρνηση επιμένει στην «ατομική ευθύνη» συγκαλύπτοντας την τεράστια κρατική ευθύνη που υπάρχει για την διαχείριση της πανδημίας, ενώ αξιοποιεί το εμβόλιο για να αφήσει αθωράκιστο το σύστημα Υγείας.

Το ίδιο κάνει με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, σημείωσε ο Ν. Καραθανασόπουλος, καθώς αντί να κάνει μόνιμες προσλήψεις και να μονιμοποιήσει τους επικουρικούς γιατρούς και τους συμβασιούχους, η κυβέρνηση επεκτείνει ορισμένες συμβάσεις και κάνει μετακινήσεις για να καλύψει τα κενά με «μπαλώματα». Επίσης, επιμένει στην αντεργατική λογική της αναστολής εργασίας για χιλιάδες υγειονομικούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Ακόμη αντί να δημιουργήσει νέες ΜΕΘ και νέες κλίνες νοσηλείας, αντί να ανοίξει τα κλειστά νοσοκομεία, «όχι μόνο δεν κάνει αυτά, αλλά δεν επιτάσσει χωρίς αποζημίωση ούτε τον ιδιωτικό τομέα», ανέφερε, προσθέτοντας πως «η μετατροπή των Νοσοκομείων σε μιας νόσου στέλνει τους ασθενείς στις ιδιωτικές κλινικές που κάνουν χρυσές δουλειές».

Ένα άλλο παράδειγμα που παρέθεσε είναι αυτό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που βρίσκεται μεταξύ ύπαρξης και ανυπαρξίας, «ενώ θα μπορούσε η στελέχωση της και η λειτουργία της σε 24ωρη βάση να αποσυμφορήσει τα Νοσοκομεία και να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος με την εξατομικευμένη ενημέρωση, με τις προ-εμβολιαστικές εξετάσεις που χρειάζονται, με την παρακολούθηση των εμβολιασμένων και με την φαρμακο-επαγρύπνηση».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ εξήγησε πως όλα αυτά δεν γίνονται, γιατί «δεν θέλετε να ακυρώσετε τα σχέδια τα οποία είναι δρομολογημένα εδώ και χρόνια», της μεγαλύτερης εμβάθυνσης της εμπορευματοποίησης της Υγείας που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις.

Αντί για ενίσχυση της υγείας, το νομοσχέδιο φέρνει νέα «δώρα» στους επιχειρηματικούς ομίλους. Ένα από αυτά στο οποίο αναφέρθηκε ο Ν. Καραθανασόπουλος ξεκινώντας την ομιλία του είναι το άρθρο 82 που παρέχει αρκετά εκατομμύρια ευρώ στους μεγαλοκατασκευαστές μέσω της τροποποίησης της σύμβασης παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνας – Πύργου – Τσακώνα.

Δείτε ακόμα...