Πολυτεχνειούπολη: Αστυνομική επιχείρηση με έναν τραυματία και 22 συλλήψεις μεταξύ των οποίων και μία δόκιμη αστυνομικός

EUROKINISSI

Συνολικά 22 άτομα, εκ των οποίων οι εννέα σε σπίτια της ευρύτερης περιοχής της Πολυτεχνειούπολης, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη , στην παλιά Φοιτητική Εστία για τον εντοπισμό διακινητών ναρκωτικών σε Βύρωνα, Ζωγράφου και Καισαριανή.

Μία εκ των συλληφθέντων φέρεται να είναι νεαρή δόκιμη αστυνομικός η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, υπηρετούσε σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής και παρείχε υποστηρικτικό ρόλο στην συμμορία παρέχοντας πληροφορίες για τις αστυνομικές επιχειρήσεις. Οι έφοδοι της Αστυνομίας δεν έγιναν μόνο στην παλιά φοιτητική εστία, αλλά και σε κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή, όπου έμεναν εμπλεκόμενοι με την υπόθεση.

Ένα άτομο τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, «στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη Ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου».

Σημειώνεται πως οι πυροβολισμοί έπεσαν πολύ κοντά σε αμφιθέατρα, όπου διεξάγονται εξετάσεις. Η Αστυνομία έκανε έρευνες σε δωμάτια φοιτητών, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε διαμερίσματα, ενώ πάνοπλοι αστυνομικοί εγκαταστάθηκαν στο Πολυτεχνείο και ερευνούσαν φοιτητές σε στυλ «ράμπο». 

Για την κατάσταση με την διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή, την αποκλειστική ευθύνη έχει η ίδια η κυβέρνηση, καθώς οι φοιτητές και οι σύλλογοί τους έχουν καταγγείλει επανειλημμένα τη δράση διαφόρων ύποπτων κυκλωμάτων, ακόμα και ποινικών, όμως ο προσανατολισμός είναι η καταστολή του λαϊκού κινήματος και όχι το οργανωμένο έγκλημα. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...