Πολυτεχνειούπολη: Πυροβολισμοί και ένας τραυματίας κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης – Σήμερα συλλαλητήριο των Φοιτητικών Συλλόγων

Αστυνομική επιχείρηση στην πολυτεχνειούπολη

Ένα άτομο τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, όπου ήταν σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί έκαναν επιδρομή στην παλιά εστία που γειτνιάζει με το Πολυτεχνείο, ερευνώντας -όπως οι ίδιοι είπαν- για ναρκωτικά. 

Στη συνέχεια, αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο χώρο του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με την εκδοχή της Αστυνομίας, όπως περιγράφεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε, «στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη Ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου».

Σημειώνεται πως οι πυροβολισμοί έπεσαν πολύ κοντά σε αμφιθέατρα, όπου διεξάγονται εξετάσεις. Η Αστυνομία έκανε έρευνες σε δωμάτια φοιτητών, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε διαμερίσματα, ενώ πάνοπλοι αστυνομικοί εγκαταστάθηκαν στο Πολυτεχνείο και ερευνούσαν φοιτητές σε στυλ «ράμπο». 


Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις σπουδές τους, οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε διαδήλωση σήμερα Τρίτη 27 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στα Προπύλαια.

Αύριο, Τετάρτη, με πρωτοβουλία των Συλλόγων Οικοτρόφων της Αθήνας, οργανώνεται κινητοποίηση στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών διεκδίκησης λύσεων στα μεγάλα προβλήματα των εστιών και για την εξασφάλιση δωρεάν στέγης σε νέους που το έχουν ανάγκη.

Δείτε ακόμα...