ΠΟΜΑΣ: Για την υποστελέχωση του 251 ΓΝΑ

251 Γενικό Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ)
251 Γενικό Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ) – EUROKINISSI

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.Α.Σ.) εξέδωσε Δελτίο Τύπου σχετικά με την υποστελέχωση του 251 ΓΝΑ. Όπως αναφέρει, «Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη και την πλήρωση όλων των κενών θέσεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, αφενός στο 251 ΓΝΑ» καθώς και σε όλα τα στρατιωτικά και πολιτικά δημόσια νοσοκομεία και λοιπές δομές υγείας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Πλήρως επιβεβαιώνεται, δια του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, κου Ιωάννη Κεφαλογιάννη, η υποστελέχωση του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251 ΓΝΑ), που είχε αναδείξει η Ομοσπονδία μας με σχετικό έγγραφό της.

Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί. Η υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση όλων των δημόσιων δομών υγείας (και των στρατιωτικών), όλων των επιπέδων, απόρροια διαχρονικά των πολιτικών που ακολουθήθηκε στο πεδίο της υγείας, οδηγεί στην απαξίωσή τους και τελικώς στην ιδιωτικοποίησή τους, όπως κατ΄ επανάληψη έχει επισημάνει η Ομοσπονδία μας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. Η δημόσια και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη είναι αναγκαίο αγαθό για κάθε απόστρατο/η, για κάθε συνταξιούχο. Οι επιβεβαιώσεις δεν λύνουν το πρόβλημα.

Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη και την πλήρωση όλων των κενών θέσεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, αφενός στο 251 ΓΝΑ και αφετέρου σε όλα τα στρατιωτικά και πολιτικά δημόσια νοσοκομεία και λοιπές δομές υγείας.

Απαιτούμε να εγκαταλειφθεί οποιαδήποτε σκέψη της κυβέρνησης για συρρίκνωση – συγχώνευση των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Δείτε ακόμα...