ΠΟΜΑΣ: Να μην λείψει κανείς από τη συγκέντρωση των στρατιωτικών το Σάββατο 11 Οκτώβρη

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών, που συνδιοργανώνουν 13 σωματεία του χώρου, το Σάββατο 11 Οκτώβρη 2025 στις 4 μ.μ. στην Παλαιά Βουλή (πλατεία Κολοκοτρώνη), απευθύνει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Στρατιωτικών  (ΠΟΜΑΣ).

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων, υπενθυμίζουμε το ραντεβού μας.

Το Σάββατο 11 Οκτώβρη 2025 και ώρα 4 μ.μ. όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Παλαιά Βουλή (πλατεία Κολοκοτρώνη), στη συγκέντρωση/διαμαρτυρία που συναποφασίσαμε και συνδιοργανώνουμε 13 σωματεία εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών.

Τα αιτήματα – διεκδικήσεις της διαμαρτυρίας μας είναι:

–      Λέμε όχι σε νομοσχέδια που διαλύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις.

–      Λέμε όχι στην σταδιοδρομική απαξίωση των στελεχών – Όχι στο Σώμα Υπαξιωματικών.

–      Απαιτούμε πραγματική αναβάθμιση των Σχολών Μονίμων Υπαξιωματικών.

–      Απαιτούμε αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων για όλους τους Αποφοίτους των Στρατιωτικών Σχολών.

–      Ζητάμε την κατάργηση του νόμου υφαρπαγής της περιουσίας των Ε.Δ.

–      Λέμε όχι στον οικονομικό στραγγαλισμό των Μετοχικών μας Ταμείων.

–      Λέμε όχι στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των Στρατιωτικών Νοσοκομείων και των υπηρεσιών υγείας των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών και των οικογενειών τους.

–      Απαιτούμε πραγματικές και αξιοπρεπείς αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

–      Απαιτούμε την επαναφορά 13ου και 14ου μισθών και συντάξεων και την κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης.

–      Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των στεγαστικών αναγκών των στελεχών των Ε.Δ. και των οικογενειών τους.

Να μην λείψει κανείς».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...