Πομπέο: Κριτική στον Ερντογάν με το βλέμμα στη Ρωσία..

Πομπέο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Αθήνα
Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο / Πηγή: Eurokinissi

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι συζήτησε τη Δευτέρα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Παρίσι, τις «πολύ επιθετικές» ενέργειες της Τουρκίας και την ανάγκη να «πεισθεί» ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν να αλλάξει τη στάση του.

«Ο Μακρόν και εγώ περάσαμε πολύ χρόνο συζητώντας τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας και συμφωνήσαμε ότι είναι πολύ επιθετικές», δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro. Αναφέρθηκε στη «στήριξη» που προσφέρει η Τουρκία στο Αζερμπαϊτζάν ή στο γεγονός ότι έχει μεταφέρει συριακές δυνάμεις στην περιοχή.

Φυσικά, ο Πομπέο και οι ΗΠΑ δεν άλλαξαν στρατηγική απέναντι στην Τουρκική επιθετικότητα στην ευρύτερη περιοχή, ιδίως στην συνδιαχείριση των ενεργειακών πόρων υπό την εποπτεία των ΗΠΑ,ΝΑΤΟ,ΕΕ, και αυτό γιατί θέλουν να κρατήσουν την Τουρκία στην ευρωατλαντική συμμαχία, απέναντι και όχι συνεργαζόμενη με τη Ρωσία. Οι δηλώσεις αυτές στοχεύουν ακριβώς σ΄αυτή την στρατηγική και όχι γιατί έχει αλλάξει κάτι υπέρ της Ελλάδας. Θυμίζουν το “όχι πολλά πολλά με την Ρωσία” …

Δείτε ακόμα...