«Πόρισμα Πισσαρίδη»

EUROKINISSI

Η κάθε «Επιτροπή των σοφών» είναι σπουδαγμένη στα κορυφαία καπιταλιστικά εκπαιδευτικά κέντρα , για αυτό και το κάθε «πόρισμα» να είναι κομμένο και ραμμένο έτσι, για να πληρώνει κάθε φορά ο λαός την οικονομική κρίση, ένας χάρτη παράδεισος για το κεφάλαιο και εφιάλτης για τον λαό.

Έτσι και το «Πόρισμα Πισσαρίδη» είναι σχέδιο χρηματοδότησης των επιχειρηματικών ομίλων και «εξοπλισμού» τους με νέα εργαλεία για την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, το ξήλωμα δικαιωμάτων όπως η Κοινωνική Ασφάλιση. διαμορφώνοντας ακόμα καλύτερους όρους για την καπιταλιστική κερδοφορία.

Άλλωστε και ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει αποκαλύψει ότι «πολλές από τις προτάσεις της έκθεσης κινούνται στη γραμμή όχι απλά των δικών μας προγραμματικών δηλώσεων, αλλά και δράσεων που έχουμε ήδη δρομολογήσει», δηλαδή των αντιλαϊκών πακέτων, που είναι άλλωστε όροι για να πέσει ρευστό στους βιομηχάνους και τους άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Σε αυτό «το Πόρισμα της άγριας αντιλαϊκής επίθεσης» για επιτάχυνση της συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης του κεφαλαίου, την κλιμάκωση της επιβολής φθηνότερης εργατικής δύναμης, την προώθηση της φορο-ασυλίας του μεγάλου κεφαλαίου, τη διάλυση της όποιας προστασίας των ανέργων, τις νέες αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση και στο δημόσιο σύστημα υγείας, την ολοκλήρωση της επίθεσης στα ασφαλιστικά δικαιώματα, όπως…

Οι επικουρικές συντάξεις των νέων ασφαλισμένων δεν θα είναι εγγυημένες καθώς το ύψος τους θα εξαρτάται από το τζογάρισμα στις αγορές και γενικώς από την «απόδοση» του ρίσκου που αναλαμβάνει ο κάθε ασφαλισμένος ατομικά!

Εξάλλου επιθυμία της κυβέρνησης είναι όλοι οι νέοι ασφαλισμένοι που πρωτοασφαλίζονται μετά την 1/1/2021 υπάγονται υποχρεωτικά στο νέο ιδιωτικό ασφαλιστικό σύστημα και καταβάλλουν το 6,5% επί τωναποδοχών τους και άλλα καπιταλιστικά.

συλλαλητήριο ΠΑΜΕ 13/10/2020
Από το συλλαλητήριο του «ΠΑΜΕ» στο Σύνταγμα – 13/10/2020

Την ίδια ώρα ένα άλλο πόρισμα βγήκε από την πανεργατική απεργία, αποδεικνύοντας ότι οι αγώνες και οι διεκδικήσεις δεν μπαίνουν στο γύψο, ακούγονται και με την μάσκα.

Την ώρα που ο λαός στενάζει απροστάτευτος από την πανδημία, η κυβέρνηση προχωράει σε νέες αντιλαϊκές πολιτικές και μέτρα στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο εφιάλτης δεν θα σταματήσει όσο βασιλεύει το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Αγώνας για υγεία, δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες.

Το λαϊκό αυτό πόρισμα, βγαλμένο στους δρόμους του αγώνα αποτελεί εφαλτήριο για την ολόπλευρη προετοιμασία των δυνάμεων για τις μεγάλες αναμετρήσεις που έρχονται μπροστά μας. Ο λαός είναι ο μόνος που μπορεί να σταματήσει τον εφιάλτη που του προκαλεί το καπιταλιστικό σύστημα, όταν πάρει τις τύχες του στα χέρια του και οργανώσει την αντεπίθεσή του.

Π. Μπ.

Δείτε ακόμα...