Πορτογαλία: Μεγάλη απεργία εργαζομένων στο αεροδρόμιο της Λισαβόνα

Πορτογαλικό αεροπλάνο

Διακόσιες πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο της Λισαβόνα το Σάββατο κατά την έναρξη μιας διήμερης απεργίας από τους εργαζόμενους της εταιρείας που χειρίζονται τα μηχανήματα της εταιρείας Groundforce, με περισσότερες ακυρώσεις πιθανότατα πριν από τη λήξη της δράσης την Κυριακή το απόγευμα, δήλωσε η εταιρεία που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια της Πορτογαλίας (ANA).

Η απεργία είχε τεράστιο αντίκτυπο στην πορτογαλική εταιρεία σημαιών TAP, η οποία χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες διαχείρισης της Groundforce, αλλά δεν επηρέασε τις εταιρείες χαμηλού κόστους.

Ένας εκπρόσωπος της Ένωσης Τεχνικών Χειρισμού Αεροδρομίων, ο οποίος κάλεσε την απεργία, δήλωσε στο τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Lusa ότι περίπου το 100% των εργαζομένων είχαν λάβει μέρος στην απεργία στη Λισαβόνα το Σάββατο, το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της χώρας.

Οι εργαζόμενοι της Groundforce απαιτούν από την εταιρεία διαχείρισης, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, να πληρώσει μισθούς χωρίς καθυστέρηση και να πληρώσει φέτος τις διακοπές.

Η TAP προσφέρθηκε να δανείσει τα απαραίτητα χρήματα για να καταβάλει η Groundforce την αμοιβή των διακοπών στους εργαζομένους της, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε από την εταιρεία διαχείρισης.

Πηγή: Reuters

Δείτε ακόμα...