Ποσείδι Χαλκιδικής: Ξεκίνησαν ξανά οι έρευνες

λιμενικών - Σκάφος του Λιμενικού
Πηγή: Eurokinissi

Ξεκίνησαν ξανά με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου τουρίστα από τη Βόρεια Μακεδονία ο οποίος αγνοείται από το Σάββατο, όταν και παρασύρθηκε από τα κύματα στην παραλία Μύτη, στο Ποσείδι Χαλκιδικής.

Χθες η έρευνα σε μεγάλο βαθμό περιορίστηκε στα πεζοπόρα τμήματα λόγω των ισχυρών ανέμων, ωστόσο η σημερινή ημέρα είναι καθοριστική για τον εντοπισμό του άτυχου νέου καθώς θα στηθεί μεγάλη επιχείρηση, σύμμαχος της οποίας θα είναι ο καλός καιρός, αφού οι άνεμοι αρχίζουν και εξασθενούν σημαντικά, όπως αναφέρει το thesstoday.gr.

Το χρονικό με τους τρεις φίλους στη Χαλκιδική

Ο νεαρός μαζί με την παρέα του βρισκόντουσαν στην Χαλκιδική για διακοπές και το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου γιορτάζοντας τα γενέθλια του 30χρονου φίλου τους -του Ιβάν, που βρέθηκε σώος το μεσημέρι της Κυριακής- κατέληξαν να δίνουν μάχη στο νερό προκειμένου να επιβιώσουν.

Ο 25χρονος Βασίλ ο πρώτος αγνοούμενος εντοπίστηκε από το Λιμενικό λίγο μετά το περιστατικό. Από την άλλη ο 30χρονος Ιβάν παρέμεινε 18 ώρες μέσα στο νερό με μεθοδευμένο κολύμπι και στάσεις ανάπαυλας, ενώ όπως είπε τον βοήθησε να κρατιέται στην επιφάνεια και μια μπάλα που βρήκε τυχαία μέσα στο νερό. Πλέον οι έρευνες επικεντρώνονται για τέταρτη ημέρα στον 28χρονο της παρέας, με την αγωνία να κορυφώνεται όσο περνά η ώρα καθώς όπως υποστηρίζουν οι φίλοι του ο νεαρός δεν γνωρίζει καλό κολύμπι.

Στη χώρα μας έχει φτάσει και η οικογένειά του προκειμένου να παρακολουθεί και να ενημερώνεται άμεσα για τις έρευνες των αρμόδιων αρχών, αλλά και των εθελοντών που συνεχίζουν να δίνουν μια πραγματική μάχη με τον χρόνο.

Δείτε ακόμα...