ΠΟΥ: Εγκρίθηκε το εμβόλιο CoronaVac της Κίνας για χρήση έκτακτης ανάγκης

Κινεζική Φαρμακοβιομηχανία SINOVAC
Φώτο Αρχείου / Κινεζική Φαρμακοβιομηχανία SINOVAC / Πηγή: SINOVAC

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ενέκρινε το εμβόλιο CoronaVac της Sinovac, λέγοντας ότι το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την Κίνα θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας ανισότητας στα ποσοστά εμβολιασμού Covid-19.

Το εμβόλιο της εταιρείας που εδρεύει στο Πεκίνο είναι το όγδοο μέχρι στιγμής που έχει λάβει λίστα καταστάσεων έκτακτης ανάγκης από τον ΠΟΥ, με τον οργανισμό του ΟΗΕ τώρα έτοιμο να ενσωματώσει το εμβόλιο στην εγκατάσταση εμβολίων COVAX, η οποία βοηθά στη διανομή δόσεων σε φτωχότερα κράτη.

Το CoronaVac είναι επίσης το δεύτερο εμβόλιο Covid-19 που έχει αναπτυχθεί από την Κίνα και έχει εγκριθεί από τον ΠΟΥ μετά την υποστήριξη του οργανισμού στο εμβόλιο Sinopharm στις αρχές του περασμένου μήνα.

«Ο κόσμος χρειάζεται απεγνωσμένα πολλαπλά εμβόλια Covid-19 για να αντιμετωπίσει την τεράστια ανισότητα πρόσβασης σε ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τρίτη, η επικεφαλής του ΠΟΥ για την πρόσβαση σε φάρμακα και προϊόντα υγείας, Mariangela Simao.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ πρόσθεσε ότι οι «απαιτήσεις εύκολης αποθήκευσης του CoronaVac το καθιστούν πολύ κατάλληλο» για αναπτυσσόμενες χώρες με περιορισμένους πόρους.

Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από την κρατική κυβέρνηση του Σάο Πάολο έδειξε ότι το εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό κατά της λεγόμενης βραζιλιάνικης παραλλαγής του ιού μετά τη χορήγηση δόσεων σε άτομα στην πόλη Serrana.

Περίπου το 75% των ενηλίκων στην πόλη των 45.000 ανθρώπων έλαβαν δύο δόσεις. Στις πέντε εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό, η Serrana σημείωσε μείωση κατά 95% στους θανάτους Covid και μείωση 86% στις νοσηλείες.

Πηγή: RT

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...