Πούτιν: Η κατάσταση στη ρωσική οικονομία είναι σταθερή, καλύτερη από τις προβλέψεις των αντιπάλων μας

ΡΩΣΙΑ - ΠΟΥΤΙΝ

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εκτίμησε την κατάσταση στη ρωσική οικονομία ως σταθερή. Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1 για το πρόγραμμα «Μόσχα-Κρεμλίνο-Πούτιν», τόνισε ότι οι δείκτες που επιτεύχθηκαν ήταν καλύτεροι όχι μόνο από τις προβλέψεις των αντιπάλων της Ρωσίας, αλλά και από τις προσδοκίες της ηγεσίας της χώρας.

«Η κατάσταση στην οικονομία είναι σταθερή, επιπλέον, είναι πολύ καλύτερη από ό,τι πρόβλεψαν όχι μόνο οι αντίπαλοί μας, αλλά ακόμη κι εμείς», είπε ο πρόεδρος, απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Πάβελ Ζαρούμπιν. «Σε γενικές γραμμές, η κατάστασή μας δεν είναι απλώς σταθερή, αλλά, νομίζω, αρκετά ικανοποιητική. Θα το θέσω έτσι, αν όχι καλή», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος ηγέτης επεσήμανε ότι ένας από τους κύριους μακροοικονομικούς δείκτες της Ρωσίας – η ανεργία – βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό. «Ο πληθωρισμός είναι χαμηλότερος από το αναμενόμενο και έχει, κυρίως, πτωτική τάση. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, μπορεί να είναι κοντά στο 5% από το σημερινό 11,9%. Και αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός δείκτης προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο και να παρέχεται στους ανθρώπους πραγματικό εισόδημα», είπε ο πρόεδρος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η βιομηχανική παραγωγή, η γεωργία και οι κατασκευές στη Ρωσία είναι επίσης σε άνοδο.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...