Πούτιν: Η «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία εξελίσσεται βάσει σχεδίου και χρονοδιαγράμματος

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλ. Πούτιν δήλωσε κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ότι η «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία εξελίσσεται βάσει σχεδίου και χρονοδιαγράμματος.

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση προχωρά αυστηρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το σχέδιο. Ολοι οι στόχοι που είχαν τεθεί έχουν επιτευχθεί», υποστήριξε, μία βδομάδα αφότου η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία από βορρά, ανατολή και νότο.

Με αυτόν τον τρόπο ο Πούτιν θέλησε να αντικρούσει δηλώσεις από δυτικές κυβερνήσεις και υπηρεσίες πληροφοριών ότι η ρωσική εκστρατεία έχει βαλτώσει εξαιτίας προβλημάτων εφοδιασμού, λαθών τακτικής και της απροσδόκητα σθεναρής αντίστασης των Ουκρανών.

Ο Ρώσος Πρόεδρος επανέλαβε τις κατηγορίες ότι οι ουκρανικές Ενοπλες Δυνάμεις και οι εθνικιστικοί σχηματισμοί χρησιμοποιούν αμάχους κάτοικους πόλεων ως «ανθρώπινες ασπίδες», ότι έχουν βασανίσει και σκοτώσει Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου και ότι κρατούσαν ομήρους πολίτες ξένων χωρών.

«Σήμερα στο ουκρανικό έδαφος οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί μας πολεμούν για τη Ρωσία, για μια ειρηνική ζωή για τους πολίτες του Ντονμπάς, για την αποναζιστικοποίηση και αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας», ισχυρίστηκε ο Πούτιν, αναφέροντας ότι η Δύση ευθύνεται για αυτήν την απειλή στα σύνορα της χώρας του.

Καταστολή στη Ρωσία

Παράλληλα, καθώς εντείνεται η καταστολή στο εσωτερικό της Ρωσίας, σοκ προκαλούν εικόνες στη βρετανική «DailyMail» που δείχνουν πέντε παιδιά να κρατούνται σε φυλακή της Μόσχας επειδή διαδήλωσαν με τις μητέρες τους στην πρεσβεία της Ουκρανίας, αφήνοντας λουλούδια και κρατώντας αυτοσχέδια πανό όπου είχαν ζωγραφίσει «όχι στον πόλεμο». Τα παιδιά, ηλικίας 7 έως 11 ετών, φέρονται να κρατήθηκαν μαζί με τις μητέρες τους σε αστυνομικό βαν προτού οδηγηθούν στο τμήμα, ενώ αφέθηκαν ελεύθερα ώρες αργότερα.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...