Προεδρικό Μέγαρο: 47 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας της 21ης Απριλίου

Δεξίωση για την 47η Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, Σάββατο 24 Ιουλίου 2021.
Δεξίωση για την 47η Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, Σάββατο 24 Ιουλίου 2021. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Η εκδήλωση για τα 47 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας της 21ης Απριλίου πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 24 Ιούλη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε ομιλία από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Βουλής και οι πολιτικοί αρχηγοί, εκτός του προέδρου της Ελληνικής Λύσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Επίσης, ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, και ο Γιώργος Λαμπρούλης, αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Κόμματος.

Ο Δ. Κουτσούμπας χαιρέτησε την αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967 – 1974. Επίσης συναντήθηκε και συνεχάρη τον μαθητή Δημήτρη Καρακώστα από τη Ναύπακτο, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι έχασε πρόσφατα και τους δύο γονείς του από κορονοϊό, κατάφερε να αριστεύσει στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις που έδωσε.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης άνθρωποι του πολιτισμού, των τεχνών, του αθλητισμού και των επιστημών, υπουργοί της κυβέρνησης, βουλευτές κομμάτων και δημοσιογράφοι. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους της Προεδρίας ήταν η Μάγδα Φύσσα, η οποία όμως δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση.

Ακύρωση της βράβευσης του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου

Σοβαρά ερωτήματα δημιουργήθηκαν για τους λόγους που οδήγησαν στην ακύρωση της βράβευσης του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο Ι. Αποστολόπουλος είναι γνωστός τα τελευταία χρόνια για την πλούσια δράση του στη διάσωση προσφύγων στη θάλασσα.

Σημειωτέον, στον διασώστη είχε ανακοινωθεί ότι θα λάβει τιμητική βράβευση για το έργο του από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Λίγες ώρες πριν από την εκδήλωση, με δημόσια παρέμβασή του ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος «ανακοίνωσε» την ακύρωση της βράβευσης πριν καν το υπουργείο Εξωτερικών, που μοιράζεται την ευθύνη των τιμητικών διακρίσεων, ενημερώσει το ίδιο το τιμώμενο πρόσωπο, και χωρίς να υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση από την ίδια την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...