Προεδρικό Μέγαρο: Δεν πήρε την εντολή ο Αλ. Τσίπρας που μίλησε για οδυνηρό σοκ

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, Τρίτη 23 Μαΐου 2023. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέθεσε τη δεύτερη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο αλλά δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή. Στον διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέφερε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ως τρίτη δύναμη, για να παραλάβει την εντολή. 

Εξερχόμενος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε δήλωσή του χαρακτήρισε απρόσμενα οδυνηρό σοκ το εκλογικό αποτέλεσμα. Μετά την κριτική που δέχθηκε ότι με τη δήλωση που έκανε τη Δευτέρα προσπάθησε να ρίξει τις ευθύνες αλλού, εκτός ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι «αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη» και ζήτησε «συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώσαμε», επιχειρώντας επί της ουσίας να λάβει «άφεση αμαρτιών» -ενόψει των νέων εκλογών- όταν ως αξιωματική αντιπολίτευση κατάφερε να εδραιώσει τη ΝΔ!

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...