Πρόεδρος Σλοβενίας: «Είμαι κατά της αλλαγής συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια»

Ο Πρόεδρος της Σλοβενίας Borut Pahor με την πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Vjosa Osmani Συνόδου Κορυφής Brdo-Brijuni
Ο Πρόεδρος της Σλοβενίας Borut Pahor με την πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Vjosa Osmani εν όψει της Συνόδου Κορυφής Brdo-Brijuni / Πηγή: ibna

Ο Πρόεδρος της Σλοβενίας, Borut Pahor, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του στο Κοσσυφοπέδιο την Πέμπτη, δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με τα «non paper» που δημοσιεύθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης που προτείνουν την αλλαγή συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια, λέγοντας ότι έχει μια εντελώς αντίθετη στάση επί του θέματος.

Ο Pahor που επισκέφθηκε το Κοσσυφοπέδιο εν όψει της Συνόδου Κορυφής Brdo-Brijuni που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να πείσει τα κράτη μέλη της ΕΕ να συμφωνήσουν για τις πολιτικές διεύρυνσης.

«Δεν συμφωνώ με το «non paper», η θέση μου είναι εντελώς αντίθετη και δεν πρέπει να συζητηθούν εναλλακτικές λύσεις όπως η αλλαγή συνόρων. Θέλω να πείσω τους συνομιλητές μου να συνεχίσουν τη διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ», δήλωσε ο Pahor.

Η Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Vjosa Osmani, η οποία υποδέχτηκε τον Pahor την Πέμπτη, δήλωσε ότι η Σλοβενία ​​δεν υποστήριξε ποτέ την αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια. «Επιτρέψτε μου να επαναβεβαιώσω ότι δεν έχω δει ποτέ τη συμμετοχή της Σλοβενίας σε περιπέτειες, όπως ιδέες για αλλαγή συνόρων, αντίθετα υπήρξαν σύνοδοι κορυφής στη Σλοβενία ​​όπου οι συμμετέχοντες είχαν σαφή στάση ότι η αλλαγή συνόρων βλάπτει την περιοχή. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Pahor για την επιβεβαίωση της θέσης του σήμερα», δήλωσε η Osmani.

Πηγή: ibna

Δείτε ακόμα...