Προετοιμασία του εδάφους στο φόντο των ευρωατλαντικών διευθετήσεων

Φρεγάτα Σπέτσαι
Φώτο Αρχείου / Φρεγάτα Σπέτσαι / Πηγή: ΠΝ

Τα χρεοκοπημένα παραμύθια της Κυβέρνησης της ΝΔ όπως παλιότερα του ΣΥΡΙΖΑ φανερώνει τον επικίνδυνο δρόμο που ακολουθούν διαχρονικά όλες οι αστικές κυβερνήσεις, ότι τάχα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και η ασφάλεια του λαού, εξασφαλίζονται μέσα από τη συμμετοχή στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς και επιχειρήσεις όπως η πρόσφατη ιμπεριαλιστική επιχείρηση της ΕΕ «IRINI».

Αποκαλυπτικό είναι το προχθεσινό επεισόδιο, και η απάντηση που έλαβε από την τουρκική φρεγάτα, η ελληνική φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ», ενταγμένη στην ιμπεριαλιστική επιχείρηση της ΕΕ «Irini» όταν έλαβε διαταγή από τον Ιταλό επιχειρησιακό διοικητή της επιχείρησης να απονηωθεί το ελικόπτερο σε μια προσπάθεια οπτικής αναγνώρισης του φορτηγού πλοίου «CIRKIN».

Μόλις το ελικόπτερο προσέγγισε το φορτηγό, δέχτηκε κλήση από μία από τις τουρκικές φρεγάτες, και του …επισημάνθηκε ότι «το πλοίο βρίσκεται υπό την προστασία της Τουρκικής Δημοκρατίας» και γι’ αυτό να απομακρυνθεί.

Το φορτηγό, πλοίο υπό σημαία Τανζανίας «CIRKIN» εικάζεται ότι μετέφερε οπλισμό στην κυβέρνηση του δοτού πρωθυπουργού Φαγιέζ αλ Σάρατζ συνοδευόμενο μάλιστα από τρεις τουρκικές φρεγάτες, με κατεύθυνση το λιμάνι της Μισράτα, ενώ άλλες 4 τουρκικές φρεγάτες επιχειρούν μόνιμα στα ανοιχτά της Λιβύης.

Η επισήμανση ότι «το πλοίο βρίσκεται υπό την προστασία της Τουρκικής Δημοκρατίας» μετατρέπει σε χαρτοπόλεμο το «διεθνές δίκαιο» και τα ευρωενωσιακά παραμύθια περί δήθεν διασφάλισης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μέσα από τη βαθύτερη εμπλοκή στα ευρωατλαντικά σχέδια.

Για ακόμη μια φορά, διαψεύδονται και στην πράξη οι αιτιάσεις και δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης όπως αυτή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια για τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, «…οι οποίες θα μπορούσαν να αναπτύξουν μία θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας…».

Όλες οι διευθετήσεις που προωθούνται υπό ευρωατλαντική «ομπρέλα» σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν εγγυητή των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και παράγοντα ανάσχεσης της τουρκικής προκλητικότητας.

Καθώς όλα τα αστικά επιτελεία αναφέρονται στο «φιάσκο», αποκρύπτουν το γεγονός ότι το επεισόδιο με την εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας είναι μια πράξη κομμένη και ραμμένη στους στόχους, τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα των δύο αστικών τάξεων, αλλά και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή, καθώς φέρνουν τη λογική της συνεκμετάλλευσης ακόμα ποιο κοντά, για να ανοίξει ο δρόμος για μπίζνες σε Αιγαίο και Ανατολική μεσόγειο.

Μόνο αφελής μπορεί να πιστέψει ότι η ειρήνη χωράει ανάμεσα στους ανταγωνισμούς και τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Σε αυτά τα σχέδια είναι που πρέπει να ορθώσει τείχος ο λαός για την απεμπλοκή της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Τριαντάφυλλος Φωτιάδης
Αντιπλοίαρχος ΠΝ ε.α.

Δείτε ακόμα...