Προφυλακιστέοι οι 4 κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών σε Αττική και Μύκονο

Η ομάδα ΔΡΑΣΗ της Αστυνομίας σε επιχείρηση ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ στο κέντρο της Αθήνας
Φώτο Αρχείου / Η ομάδα ΔΡΑΣΗ της Αστυνομίας σε επιχείρηση ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ στην Αθήνα / Πηγή: Eurokinissi

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους οι τέσσερις κατηγορούμενοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που φέρεται να διακινούσε ναρκωτικά στο νησί της Μυκόνου.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο ταυτόχρονης επιχείρησης της αστυνομίας σε Μύκονο και Αττική απολογούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι οι κατασχεθείσες ποσότητες είναι ολίγων γραμμαρίων και ήταν «προς ιδίαν χρήση».

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με αδικήματα που ανά περίπτωση αφορούν διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφία κατ΄εξακολούθηση, κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράβασης νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, εκρηκτικές ύλες κά.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η ομάδα φέρεται σε τουλάχιστον μία περίπτωση να εισήγαγε κοκαΐνη από την Ολλανδία, την οποία νόθευε και διοχέτευε στην αγορά της Αθήνας. Η επιχείρηση Αστυνομίας και Λιμενικού στήθηκε όταν φερόμενο μέλος της ομάδας μετέβη στην Μύκονο, με σκοπό, κατά τις αρχές, να επεκτείνουν την δράση τους και στο νησί.

Πηγή: CNN

Δείτε ακόμα...