Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ: Εμβαθύνει τις επικίνδυνες στρατιωτικές σχέσεις με το κράτος – δολοφόνο

πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ για το 2023

Την εμβάθυνση των επικίνδυνων στρατιωτικών σχέσεων ανάμεσα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και αυτές του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ επιβεβαιώνει το πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ για το 2023 υπεγράφη, χθες, Τετάρτη 15 Μαρτίου στο Τελ Αβίβ, από τον διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ, ταξίαρχο Νικόλαο Χολέβα και τον επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Συνεργασιών του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, συνταγματάρχη Gil Dolov.  

Η υπογραφή της συμφωνίας ήρθε λίγες μέρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο κρατών. Εκεί, ιδιαίτερη μνεία είχε γίνει και στις συνεκπαιδεύσεις/ πρόβες πολέμου των δύο κρατών στις ασκήσεις ΗΝΙΟΧΟΣ, ΩΡΙΩΝ, BLUE FLAG και άλλες, καθώς και στην εντός του Φεβρουαρίου του 2023 ενισχυμένη παρουσία Χερσαίων Δυνάμεων του Ισραήλ για πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 58 δραστηριότητες εκ των οποίων 25 ασκήσεις, 15 εκπαιδεύσεις και 18 λοιπές δράσεις που θα λάβουν χώρα και στις δύο χώρες, και αφορούν μεταξύ άλλων σε:  

  •    Συμμετοχή σε διακλαδικές ασκήσεις, όπως και σε αντίστοιχες των επιμέρους Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
  •    Συνεκπαιδεύσεις Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.
  •    Συμμετοχή εκπαιδευομένων σε εθνικές-διακλαδικές σχολές και πολυεθνικά σχολεία, καθώς και σε σεμινάρια.
  •    Επιτελικές συναντήσεις και συνομιλίες σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
  •    Συνεκπαιδεύσεις σε αντικείμενα Διαχείρισης Κρίσεων, Ηλεκτρονικού Πολέμου, καθώς και Έρευνας και Διάσωσης.  

Δείτε ακόμα...