Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση για τους αστυνομικούς που συμμετέχουν στην ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση “Σύνδεσμος Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών”

Η ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση “Σύνδεσμος Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών” με έδρα την Ιταλία, επιχείρησε να οργανώσει στην Κρήτη εκδήλωση τιμής των Γερμανών ναζί εισβολέων στη Μάχη της Κρήτης το 1941.

Μετά τις μαζικές αντιδράσεις (δες ανακοίνωση της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ) η εκδήλωση ακυρώθηκε. Το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, με αποδέκτες τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας, επ’ αφορμή και της συμμετοχής τριών εν ενεργεία αστυνομικών στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου. Μέσω της Ερώτησης, το ΚΚΕ ανέδειξε τον χαρακτήρα και τις διασυνδέσεις με το ΝΑΤΟ της εν λόγω οργάνωσης και ζήτησε ξεκάθαρη τοποθέτηση από την κυβέρνηση για τη συμμετοχή εν ενεργεία αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στον Σύνδεσμο.

Η κυβέρνηση, μέσω της απάντησης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ανακοίνωσε ότι “διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης (Π.Δ.Ε.), η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη”.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση για το αν υπάρχουν και άλλα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που συμμετέχουν σε αυτήν και σε αντίστοιχες ακροδεξιές παραστρατιωτικές οργανώσεις.

Δείτε ακόμα...