Πρόκληση η «αναβάθμιση της υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – DROI»

Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος
Φώτο Αρχείου / Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Πρόκληση η «αναβάθμιση της υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων –  DROI» εν μέσω των αποκαλύψεων για το βούρκο συμφερόντων που υπηρετεί, τονίζει σε σχετικό δελτίο της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Στη συζήτηση σχετικά με τα «ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία στον κόσμο» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος σημείωσε τα εξής:

«Τα υποτιθέμενα μέτρα “κάθαρσης”, “διαφάνειας” που ισχυριζόταν ότι θα πάρει η ΕΕ μετά το Qatargate, βούλιαξαν στο βούρκο των συμφερόντων των μονοπωλίων που υπηρετεί.

Η ομολογία των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο ότι είχαν καταρτίσει ως και  τιμοκατάλογο για ψηφίσματα και τροπολογίες “υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ΕΕ”, επιβεβαιώνει αυτό που το ΚΚΕ κατήγγειλε σε ανύποπτο χρόνο περί “βιομηχανίας ψηφισμάτων για τα ανθρώπινα δικαιώματα”.

Συνιστά μάλιστα απύθμενη πρόκληση η έκθεση να προτείνει την αναβάθμιση της σχετικής υποεπιτροπής DROI που αποτέλεσε το επίκεντρο του σκανδάλου.

Πάει πολύ η ΕΕ, ένας από τους κύριους ενόχους της βαρβαρότητας και της καταπίεσης, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, να επιδιώκει να εμφανιστεί κιόλας σαν “θεματοφύλακας” των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Η ΕΕ εργαλειοποιεί τα ανθρώπινα δικαιώματα σαν όχημα παρέμβασης όπου γης για την εξασφάλιση των συμφερόντων των ομίλων της.

Οι λαοί να απορρίψουν τους αυτόκλητους σωτήρες σκοπιμότητας, με την πάλη τους να επιβάλλουν το δίκιο και τα συμφέροντά τους ενάντια στους εκμεταλλευτές τους και το σάπιο σύστημα τους.»

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...