Πρόκληση οι αμερικανό-ΝΑΤΟϊκες στρατιωτικές δυνάμεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Λιμάνι Θεσσαλονίκης νατοϊκές δυνάμεις, ΚΚΕ κιννητοποίηση

Ο πόλεμος στην Ουκρανία καθώς και η συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν όχι μόνο αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας δεν δημιουργούν για τους λαούς της περιοχής αλλά ακόμη περισσότερο αυξάνουν την ανησυχία για το ποιο θα είναι εν τέλει το τίμημα που θα πληρώσουν το επόμενο διάστημα.  

Οι αποστολές όπλων, η αναβαθμισμένη  παρουσία των Αμερικανό-Νατοϊκών στρατευμάτων στην ελληνική επικράτεια αποτελούν πλέον καθημερινή είδηση.   

Ολα αυτά, καθώς και τα δισεκατομμύρια που δίνονται κάθε χρόνο για τις ΝΑΤΟικές δαπάνες, καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας μας. Αλλωστε, κάθε φαντάρος μπορεί να το συμπεράνει αυτό βλέποντας την υποβάθμιση μέσα στα στρατόπεδα στα οποία υπηρετούμε, τις συνθήκες στις οποίες κάνουμε τη θητεία μας.  

Στο πλαίσιο αυτό καταδικάζω τις νέες  Αμερικανό-Νατοϊκες στρατιωτικές δυνάμεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης!   

Η μεταστάθμευση τους στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνει ότι η μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας μόνο μεγαλύτερους κινδύνους δημιουργεί. Οι συμφωνίες των αστικών κομμάτων μπορεί να έχουν ανυπολόγιστες συνέπειες για τον λαό μας, από τη στοχοποίηση της χώρας και συγκεκριμένα της πόλης της Θεσσαλονίκης.  

Η παρουσία τους είναι πρόκληση για το λαό της πόλης, που όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα από τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις του έχει κάνει ξεκάθαρο πως οι λαοί δεν θα συστρατευθούν κάτω από την σημαία κανενός ιμπεριαλιστή.   

Το αίτημα η Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών έχει ηχήσει, ηχεί και θα συνεχίσει να ηχεί σε κάθε γωνιά της πόλης και θα τους θυμίζει τις χρυσές σελίδες που έγραψε ο λαός αυτής της πόλης με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Απρίλη του 1999 όταν οι ΝΑΤΟικοί βρέθηκαν στην λαχαναγορά της πόλης αντί στο προκαθορισμένο δρομολόγιο τους.  

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές συνδικαλιστές και φοιτητές που διώκονται για την συμμετοχή τους στην τεράστια απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Απρίλη στο λιμάνι της πόλης επειδή απαιτούσαν καμία εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.  

Για όλα τα παραπάνω, η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις εκλογές στις 21 Μάη, θα σημαίνει πολύ πιο δυνατός λαός για να αντιμετωπίσει τους νέους κινδύνους που δημιουργούν τα νέα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και στην περιοχή μας.

Τάσος Παπαδόπουλος, Στρατιώτης 

Δείτε ακόμα...