Προκλητική απόφαση εισαγγελέα για ναζιστή εγκληματία

Αιθουσα δικαστηριου
Πηγή: Eurokinissi

Μια νέα προκλητική απόφαση δημιουργεί ερωτήματα, αυτήν τη φορά για τον κατηγορούμενο για δολοφονική επίθεση ναζί Π. Θεοδώρου. Ο εισαγγελέας Εφετών Πειραιά, Ευάγγελος Κασαλιάς, απέρριψε, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το αίτημα της δικηγόρου Ελευθερίας Τομπατζόγλου, συνηγόρου της οικογένειας Φύσσα, για την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης και ερυθράς αγγελίας στην Ιντερπόλ για τη σύλληψη του ναζιστή Θεοδώρου.

Ο Θεοδώρου είναι κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος (μαζί με τον επίσης ναζιστή και άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου Δεβελέκο) για τη δολοφονική επίθεση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής στον κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά, κατά την οποία τραυματίστηκε και η Ελευθερία Τομπατζόγλου. Ο εν λόγω κατέφυγε στη Σουηδία, εκμεταλλευόμενος την ανοχή των αρχών.

Το αίτημα της δικηγόρου για έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης του ναζιστή Θεοδώρου απορρίφθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, με το… αιτιολογικό ότι ο εν λόγω είναι γνωστής διαμονής, δεύτερον ότι έχει οριστεί δικάσιμος για τις 18 Γενάρη του 2022 και, τρίτον, ότι έχει υποβάλει αίτημα άρσης του εντάλματος σύλληψης που έχει εκδώσει ο Α’ ανακριτής Πειραιά!

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...