Προκλητική η κυβέρνηση που κομπάζει πως «όλα βαίνουν καλώς» και στα σχολεία η κατάσταση είναι χαοτική

Μαθητής Δημοτικού Σχολείου με μάσκα - 2020
Φώτο Αρχείου / Μαθητής Δημοτικού Σχολείου με μάσκα – 2020 / Πηγή: Eurokinissi

Χαοτική χαρακτήρισε την κατάσταση στα σχολεία ο Δημήτρης Ακτύπης μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, με τα 50.000 σχεδόν κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και δεκάδες τμήματα να υπολειτουργούν .

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «RealFm» το απόγευμα της Παρασκευής 21 Γενάρη, κατήγγειλε την προκλητική στάση της κυβέρνησης που κομπάζει για τα αποτελέσματα της πολιτικής της, την ώρα που δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας των μαθητών.

Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, σημείωσε πως υπολογίζεται πως περίπου 14 χιλιάδες έχουν νοσήσει από την έναρξη των σχολείων μετά τις γιορτές. Εάν συνυπολογίσει κανείς και τα 9 χιλιάδες κενά που υπήρχαν από την έναρξη της χρονιάς καταλαβαίνει κανείς την κατάσταση που επικρατεί, σημείωσε ο Δ. Ακτύπης. Οι προσλήψεις με τρίμηνες συμβάσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση γίνονται σταδιακά, ωστόσο, το πρόβλημα της μετακίνησής τους από σχολείο σε σχολείο για να καλύπτουν τα κενά των νοσούντων εκπαιδευτικών δημιουργεί προβλήματα και στα μορφωτικά τους δικαιώματα επισήμανε, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, δωρεάν και μαζικά τεστ με την ευθύνη του ΕΟΔΥ και αραίωση των μαθητών ανά τάξη. 

Δείτε ακόμα...