Προσαγωγή τεσσάρων ατόμων στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας επειδή μοίραζαν ανακοινώσεις για την απεργία

Φώτο αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Στην προσαγωγή τεσσάρων ατόμων, μελών του ΣΕΚ στη Νέα Ιωνία προχώρησε η αστυνομία, επειδή διακινούσαν φυλλάδια με τα οποία καλούσαν σε συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 26 Νοέμβρη. 

Σε συνέχεια των απαράδεκτων προσπαθειών της κυβέρνησης να περισταλλεί η συνδικαλιστική και πολιτική δράση, στους προσαχθέντες επιχειρείται να φορτωθεί η κατηγορία της «διέγερσης σε ανυπακοή», επειδή καλούσαν σε συμμετοχή στην απεργία και σε απεργιακή συγκέντρωση.

Στο ΑΤ βρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κώστας Κατημερτζόγλου και Παναγιώτης Τσουκαλάς, καθώς και ο πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και στέλεχος του ΠΑΜΕ Σπύρος Κωνσταντάς, απαιτώντας να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι προσαχθέντες και να μην τους απαγγελθούν οι άδικες κατηγορίες που πήγαιναν να τους φορτώσουν.

Ανέδειξαν ότι μπροστά στην οργάνωση της απεργίας και των διεκδικήσεων των εργαζομένων δεν μπορεί η απάντηση της κυβέρνησης να είναι η καταστολή και ο αυταρχισμός, να στοχοποιείται η συνδικαλιστική και πολιτική δράση, στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε επίσης ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελ. Οικονόμου.

Πηγή: 902.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...