Πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων με το 90% των μαθητών

Δημοτικο Σχολειο- Αντισηπτικο
Πηγή: Eurokinissi

Σήμερα είναι η πρώτη επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων, όπως και των νηπιαγωγείων, των παιδικών σταθμών και των ειδικών σχολείων όλων των βαθμίδων.

Σύμφωνα περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρο Κόπση, το ποσοστό συμμετοχής στα δημοτικά σχολεία κυμάνθηκε μεταξύ 85-95%.

Δημοτικό σχολείο στην Καλλιθέα επισκέφτηκαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και την υφυπουργό Παιδείας, αρμόδια για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή, Σοφία Ζαχαράκη.

Ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας πως ήταν πολύ σημαντική και «ήρθε για να μείνει» και την σημασία της αξιοποίησης της τεχνολογίας. Αυτό προκαλεί δικαίως αγανάκτηση σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές καθώς οι ελλείψεις ήταν τεράστιες. Δεν υπήρξε καμία μέριμνα για εκπαίδευση του προσωπικού, ενώ πολλά παιδιά αποκλείστηκαν από την διαδικασία της τηλεκπαίδευσης εξαιτίας της έλλειψης των απαραίτητων υποδομών.

Δείτε ακόμα...