Πρωτοδικείο Βόλου: Η προσφυγή της ΠΟΕΠΛΣ εναντίον της ΠΟΛ εκδικάστηκε

Δικαστικό Μέγαρο Βόλου
Φώτο Αρχείου / Δικαστικό Μέγαρο Βόλου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την εκδίκαση της προσφυγής της ΠΟΕΠΛΣ εναντίον της. Τελικά μετά αναβολές που η ΠΟΕΠΛΣ ζητούσε, η προσφυγή εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο Βόλου κι αναμένεται η Απόφαση. Ολόκληρη η Ανακοίνωση της ΠΟΛ.

Πρωτοδικείο Βόλου – Εκδίκαση τριτανακοπής της ΠΟΕΠΛΣ κατά της ΠΟΛ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους συναδέλφους ότι εκδικάστηκε, επιτέλους, την 9-11-21 στο Πρωτοδικείο Βόλου η τριτανακοπή της ΠΟΕΠΛΣ κατά της Ομοσπονδίας μας.

Θεωρούμε σημαντικό βήμα αυτή την εξέλιξη καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εκδοθεί η απόφαση που θα δώσει απαντήσεις σε όλους όσους ήθελαν να κρατάνε την Ομοσπονδία μας όμηρο μίας μεθοδευμένης τακτικής, σπέκουλας και παραπληροφόρησης, φοβούμενοι την δυναμική  μας εξέλιξη, την πολυφωνία των οργάνων, και την εκτίμηση των συναδέλφων στη διαφορετική συνδικαλιστική προσέγγιση στο τρόπο και στα μέσα διεκδίκησης.

Να τονίσουμε ότι η ΠΟΛ ιδρύθηκε με την 55/20/14-09-2020 απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόλου και βάσει αυτής της απόφασης  είμαστε νόμιμο και αναγνωρισμένο σωματείο.    

Αυτό που μας έκανε εντύπωση το χρονικό αυτό διάστημα είναι μεθοδολογία της ΠΟΕΠΛΣ να ζητά διαρκώς αναβολές προκειμένου να συντηρείται η εκκρεμοδικία, αφού από τον Ιανουάριο του 2021 που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο του Βόλου η αίτηση τριτανακοπής ζητήθηκε αναβολή την 2-3-21 ,την 6-4-21 ,την 1-6-21 ενώ ζητήθηκε αναβολή και την 28-09-21. Φυσικά τόσο εμείς όσο και το δικαστήριο δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο στο να συντηρηθεί αυτό το ΄΄θέατρο του παραλόγου΄΄.

Την 28-09-21 και προς μεγάλη έκπληξη όλων, η ΠΟΕΠΛΣ παραιτήθηκε από την υπόθεση η οποία και ετέθη στο αρχείο .

Λίγες μέρες αργότερα μας επιδόθηκε μία νέα τριτανακοπή η οποία ήταν  copy paste με την προηγούμενη χωρίς να αλλάζει ούτε μία λέξη στα όσα αναφέρονταν στο κείμενο του εγγράφου που μας είχε επιδοθεί σχεδόν ένα χρόνο πριν .

Τα χρονικά και νομικά περιθώρια ήταν όμως πολύ στενά και αφού αρνηθήκαμε να συναινέσουμε σε νέα αναβολή, η υπόθεση εκδικάστηκε και αναμένουμε την έκδοση της απόφασης .

Τα σωματεία στο Λιμενικό Σώμα  λειτουργούν σύμφωνα με τον θεμέλιο συνδικαλιστικό νόμο 1264/82 έχοντας ως βασική αρχή το ότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Δείτε ακόμα...