Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Αποτίμηση του «Συνεδρίου» – βεγγέρας του… Ενωτικού Κινήματος Αστυνομικών (ΕΚΑ)

Πρωτοβουλία Αστυνομικών
Πρωτοβουλία Αστυνομικών

Σε ανακοίνωσή της για το Συνέδριο της ΠΟΑΣΥ, η Πρωτοβουλία Αστυνομικών αναφέρει:

«Ολοκληρωθήκαν οι εργασίες του Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) την Κυριακή 31 Οκτώβρη.

Το αποτέλεσμα αναμενόμενο, με τη παράταξη του ΕΚΑ να συγκεντρώνει την πλειοψηφία των ψήφων, μαζί με το δεύτερο ψηφοδέλτιο της.

Εκτός από την εκλογική διαδικασία, οι εργασίες του Συνεδρίου απέδειξαν τον εκφυλιστικό χαρακτήρα που έχει η Ομοσπονδία και τον ρόλο του Συνεδρίου ως φιέστα ή βεγγέρα, με αποκλειστική ευθύνη της πλειοψηφίας του απερχόμενου ΔΣ.

Το κυριότερο που έχουμε να σημειώσουμε είναι οι λιγοστές τοποθετήσεις συνέδρων – αντιπροσώπων λόγω του προγραμματισμού που είχε γίνει, αλλά κυρίως την αφωνία της απερχόμενης διοίκησης της Ομοσπονδίας, για την τροπολογία που αλλάζει τον τρόπο εκλογής των οργάνων στις Ενώσεις μας και στη ΠΟΑΣΥ. Μεγάλη ρεκλάμα της απερχόμενης διοίκησης το νέο “στην ουσία ίδιο” βαθμολόγιο, που συμπτωματικά το ΠΔ δημοσιεύθηκε την ημέρα έναρξης του Συνεδρίου. Και εννοείται οι γνωστές κοκορομαχίες που καμιά σχέση δεν έχουν με τα θέματα που θα έπρεπε να συζητηθούν στο Συνέδριο.

Αφωνία για ένα περίεργο λόγο, είχε και ο υπουργός ΠΡΟΠΟ κ. Θεοδωρικάκος παρόλο που τις προηγούμενες μέρες υπεραμυνόταν της επιλογής της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση την προαναφερόμενη τροπολογία. Σε σημείο τραγελαφικό που αντί να μιλήσει ο ίδιος, ως πολιτικός προϊστάμενος, για ένα μείζων θέμα της συνδικαλιστική οργάνωσης των αστυνομικών, μίλησε μόνο η εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος.

Η πλήρης αφωνία των δύο προσώπων που λόγω θέσης υποχρεούνται να μιλήσουν, μας καταδεικνύει τη σύμπνοιά τους και τη μεθόδευση με σκοπό να χειραγωγηθεί και να ποδηγετηθεί κάθε φωνή αντίθετη στο κυβερνητικό αφήγημα. Κάθε φωνή που καλεί το συνάδελφο να μην γίνει ένα άβουλο και τυφλό όργανο καταστολής.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΏΝ συνεχίζει τον αγώνα της μέσα στις υπηρεσίες δίπλα σε κάθε συνάδελφο για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που προκύπτουν και να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας.

Δείτε ακόμα...