Πρωτοβουλία για να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους Κουβανούς γιατρούς

Κουβανοί Γιατροί

Συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα η Ελληνική Επιτροπή που προωθεί το αίτημα να δοθεί φέτος το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στην Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία «Henry Reeve», τους γιατρούς που με αφορμή και την πανδημία έδωσαν για άλλη μια φορά παράδειγμα έμπρακτης αλληλεγγύης και ανθρωπισμού στους λαούς του κόσμου. Η πρωτοβουλία στην Ελλάδα, που συμπορεύεται με τη διεθνή πρωτοβουλία που όλο και διευρύνεται, έχει συστήσει τιμητική επιτροπή με πάνω από 100 ανθρώπους των Γραμμάτων, της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Τα μέλη της Επιτροπής παρουσίασαν την πρότασή τους σε αίθουσα του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» στην Αθήνα, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες παρουσιάσεις σε όλη τη χώρα. Στη συνέντευξη παραβρέθηκε και η πρέσβειρα της Κούβας Χτες, με τη συμμετοχή και της πρέσβειρας της Κούβας στη χώρα μας, Σέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα.

Μίλησαν τα μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Γιάννης Μηλιός, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο ΕΜΠ, Δημήτρης Παντελής, αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, Μπάμπης Βορέας, ναυπηγός μηχανικός κάτοικος Αβάνας, ενώ ο Βελισσάριος Κοσσυβάκης, διευθυντής της «NewStar», συντόνισε τη συζήτηση.

Πάνω από 1.450 Κουβανοί υγειονομικοί έχουν συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της πανδημίας σε 21 χώρες. Συγκεκριμένα: Αγκόλα, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Μπαρμπάντος, Μπελίζ, Πράσινο Ακρωτήριο, Αγ. Δομίνικος, Γρανάδα, Αϊτή, Ονδούρα, Ιταλία (Λομβαρδία και Πιεμόντε), Τζαμάικα, Νικαράγουα, Πριγκιπάτο της Ανδόρας, Κατάρ, Αγιος Χριστόφορος και Νέβις, Σαν Βισέντ και Γρεναδίνες, Σάντα Λουσία, Νότια Αφρική, Σουρινάμ, Τόγκο και Βενεζουέλα.

Την πρωτοβουλία αυτή στηρίζει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης, που εκπροσωπήθηκε στην συνέντευξη από την Δανάη Χέλμη, ενώ ο Σύνδεσμος έχει ξεκινήσει καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων (Εθνική Τράπεζα: 129/001049-98 ΙΒΑΝ GR1901101290000012900104998), που θα σταλούν στο υπουργείο Υγείας της Κούβας για την αγορά φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...