“Πρόβες Πολέμου”: Και η Ουκρανία στον χορό των…ασκήσεων

Ουκρανικά Στρατεύματα στην Οδησσό
Ουκρανικά Στρατεύματα στην Οδησσό / Πηγή: Reuters

Η Ουκρανία αρχίζει σήμερα στρατιωτικά γυμνάσια που είχε προαναγγείλει σε απάντηση στις ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις στη γειτονική Λευκορωσία.

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Ολεκσίι Ρέζνικοφ, δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις της χώρας του θα διεξαχθούν επίσης από σήμερα 10 Φλεβάρη ως τις 20 του μήνα και ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν γυμνάσια με μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar και αντιαρματικούς πυραύλους Javelin και NLAW που παρείχαν οι ΗΠΑ και χώρες του ΝΑΤΟ.

Η Ουκρανία δεν έχει διευκρινίσει τον αριθμό του στρατιωτικού προσωπικού και των όπλων που μετέχουν στις ασκήσεις της.

Όλα αυτά, ενώ ο ρωσικός και ο λευκορωσικός στρατός πραγματοποιούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στη Λευκορωσία εν μέσω οξυμένων εντάσεων ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση σχετικά με την Ουκρανία. Οι ασκήσεις ξεκίνησαν σήμερα και θα διαρκέσουν δέκα ημέρες, όπως ανακοίνωσε η Μόσχα.

“Οι ασκήσεις διεξάγονται με στόχο να προετοιμαστούμε να σταματήσουμε και να απωθήσουμε μια εξωτερική επίθεση στο πλαίσιο μιας αμυντικής επιχείρησης”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τα γυμνάσια διεξάγονται σε πέντε πεδία ασκήσεων, τέσσερις αεροπορικές βάσεις και “διάφορες τοποθεσίες” στη Λευκορωσία, κυρίως στην περιοχή της Μπρεστ, που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...