Ψηφίστηκε το πόρισμα προανακριτικής – καρικατούρα για Κ. Καραμανλή – Μόνο ΝΔ και Πλεύση Ελευθερίας συμμετείχαν στην ψηφοφορία

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με ψηφοφορία ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής-καρικατούρας για τις ευθύνες του Κ. Καραμανλή για το έγκλημα των Τεμπών. 

Το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας υπερψήφισαν, όπως αναμενόταν, οι βουλευτές της ΝΔ! Ειδικότερα ψήφισαν 164 βουλευτές, με τους 157 να ψηφίζουν υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή στο Δικαστικό Συμβούλιο με το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ 6 ψήφισαν κατά. 

Το ΚΚΕ αποχώρησε απ’ τη διαδικασία, καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές διαδικασίες που ακολούθησε η κυβέρνηση της ΝΔ και το ίδιο το πόρισμα απαλλαγής του πρώην υπουργού της από την ευθύνη για το έγκλημα στα Τέμπη.

Το μόνο κόμμα από την αντιπολίτευση που παρέμεινε καθ’ όλη τη διαδικασία ήταν η Πλεύση Ελευθερίας, νομιμοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την Προανακριτική-παρωδία που έστησε για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση στο πρότυπο εκείνης για τον Τριαντόπουλο. και στο πλαίσιο της επιχείρησης συγκάλυψης των πολιτικών και ποινικών ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών. 

Δείτε ακόμα...