Ψηλά τη σημαία, κορίτσι μου!

Τα παρακάτω λόγια είναι τα λόγια ενός 16χρονου κοριτσιού.

Είναι λίγα από τα λόγια που εξέφρασε με δύναμη και αγωνιστικότητα η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, στα μαθητικά φεστιβάλ που διοργανώνει σε ολόκληρη τη χώρα.

Είναι λίγα από τα λόγια των παιδιών που δε «μασάνε» ό,τι τους πασάρουν, που γνωρίζουν τη βαθύτερη αιτία όσων διαδραματίζονται στην τοπική και παγκόσμια πολιτική σκηνή.

Είναι τα λόγια όλων των δικών μας παιδιών που κρατούν το κεφάλι και τη σημαία ψηλά! Που κρατούν άσβεστη την ελπίδα!

Είναι τα λόγια των παιδιών που σηκώνουν το ανάστημα όλων μας, ως εκεί που του πρέπει. Ως το μπόι του Ανθρώπου!

Είναι τα λόγια που θα γίνουν πράξη και σκλάβοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε!

Είναι τα λόγια της κόρης μου!

Φίλες κι φίλοι, σήμερα οι οργανώσεις –βάσης, σας καλωσορίζουμε στο μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία μετά από ένα χρόνο πανδημίας αλλά και έναν χρόνο γεμάτο αγωνιστικότητα και νίκες απέναντι σε όσα προσπάθησε να μας επιβάλλει η κυβέρνηση.

Έναν χρόνο που μάθαμε πως μπορούμε να είμαστε νικητές με τους αγώνες μας.

Με τη συμμετοχή μας στο μαθητικό φεστιβάλ στέλνουμε το πιο δυνατό μήνυμα:

Τα όνειρά μας για καλύτερη ζωή και ένα καλύτερο μέλλον δεν σταμάτησαν να υπάρχουν τόσο καιρό τώρα πίσω από μια οθόνη, αλλά είναι εδώ και θα τα κατακτήσουμε με τους αγώνες μας!

Φωνάζουμε πως δεν γίνεται συνεχώς να χτυπιέται το δικαίωμά μας στη μόρφωση πότε με το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης και πότε με το σχολείο αρένα ανταγωνισμού και την οικογένεια μας να βάζει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα φροντιστήρια.

Με τα μαθητικά μας φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα σηκώνουμε ακόμα μια φορά το κεφάλι και συνεχίζουμε! Βάζουμε στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο και υπεύθυνο για όσα ζούμε, δηλαδή το σύστημα της εκμετάλλευσης, τον καπιταλισμό. Αγωνιζόμαστε για να αλλάξουμε τον κόσμο και για να ζήσουμε πραγματικά ελεύθεροι ως σύγχρονοι άνθρωποι του 21ου αιώνα.

Τα βάζουμε με το σύστημα και τις σάπιες αξίες του. Δεν ανεχόμαστε τη σαπίλα του με κοινωνικά φαινόμενα όπως η κακοποίηση γυναικών που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στους μαθητικούς μας αγώνες, παλεύουμε ενάντια στα ναρκωτικά έχοντας ως χρέος μας τη ζωή και αγωνιζόμαστε για τη φιλία των λαών ενάντια στους πολέμους και στα κέρδη των λίγων, ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό. Δίνουμε τρόπο στην οργή, «ανάσα» ο αγώνας για να νικήσει η ζωή! Το σημερινό φεστιβάλ είναι μια ευκαιρία περάσουμε καλά, να ξεσκάσουμε, να εκφραστούμε και να δημιουργήσουμε κρατώντας το κεφάλι ψηλά και συνεχίζοντας!

Σχόλιο: Ρούλα Καραγιάννη.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...