ΠΣΟ: 75 χρόνια συνεχίζει στον ίδιο ασυμβίβαστο δρόμο, με ταξικό προσανατολισμό, με διεθνισμό

Εκδήλωση αφιερωμένη στη συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) οργάνωσαν το απόγευμα της Παρασκευής 2/10/2020 Ομοσπονδίες και Σωματεία της Αττικής, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων

Εκδήλωση αφιερωμένη στη συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) οργάνωσαν το απόγευμα της Παρασκευής Ομοσπονδίες και Σωματεία της Αττικής, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων.

«Τιμούμε την ΠΣΟ. Δυναμώνουμε τον προλεταριακό διεθνισμό και την ταξική αλληλεγγύη», είναι το μήνυμα που έστειλαν οι Ομοσπονδίες Εργαζομένων Φαρμάκου, Κλωστοϋφαντουργίας, Τροφίμων – Ποτών και Οικοδόμων και τα Σωματεία ΣΕΤΗΠ, ΠΕΜΕΝ, Οικοδόμων, Επισιτισμού – Τουρισμού, ΟΤΑ, Μετάλλου και Ενέργειας, συνδικαλιστικές οργανώσεις που είναι μέλη της ΠΣΟ και ανέλαβαν τη σχετική πρωτοβουλία.

Στιγμές από τους αγώνες των συνδικαλιστικών οργανώσεων της ΠΣΟ σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου αποτυπώθηκαν στο βίντεο που άνοιξε την εκδήλωση. Ανατρέχοντας στους σημαντικότερους σταθμούς από την ίδρυση της Ομοσπονδίας μέχρι σήμερα το βίντεο έφτασε στο 2020, υπογραμμίζοντας την ενίσχυση των δυνάμεών της και την εδραίωση της παρουσίας της σε 132 χώρες, με 12 περιφερειακά γραφεία και 11 διεθνείς κλαδικές οργανώσεις.

Την πείρα των εκδηλώσεων σε διαφορετικές χώρες και ηπείρους, κόντρα στις δυσκολίες που έχουν δημιουργήσει οι συνθήκες της πανδημίας, με αφορμή τη συμπλήρωση των 75 χρόνων της ΠΣΟ, μετέφερε ο γενικός της γραμματέας, Γιώργος Μαυρίκος. Με την ομιλία του ανέδειξε τη σκληρή διαμάχη ανάμεσα στις δύο γραμμές στο συνδικαλιστικό κίνημα, θύμισε την καταστολή και τις διώξεις που αντιμετώπισε η Ομοσπονδία από κυβερνήσεις μιας σειράς χωρών, υπογράμμισε τη δύναμη της διεθνιστικής αλληλεγγύης, όπως την έχει γνωρίσει και ο ελληνικός λαός. Επισημαίνοντας τα εμπόδια, τις δυσκολίες και τις αδυναμίες στις οποίες “σκοντάφτει” η συμβολή στη διεθνή συνδικαλιστική πάλη κάλεσε σωματεία και συνδικαλιστές να ανεβάσουν τον πήχη της προσφοράς τους, δίνοντας με την πείρα από τη δράση και τους αγώνες τους ώθηση στα σωματεία και τους εργαζόμενους σε άλλες χώρες.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...