Πύργος – Αίγιο – Ζάκυνθος: Μέτρα άμεσης στήριξης απαίτησαν οι δοκιμαζόμενοι σταφιδοπαραγωγοί

Με παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Αντιπεριφέρειες Ηλείας και Ζακύνθου, καθώς και στον Δήμο Αιγιαλείας, σταφιδοπαραγωγοί απαίτησαν μέτρα άμεσης στήριξής τους στο «καυτό» πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την εξευτελιστική τιμή της κορινθιακής σταφίδας.

Στον Πύργο, στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ) ανταποκρίθηκαν παραγωγοί από σταφιδοχώρια της Ηλείας. Οι αγρότες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Γιαννόπουλο.

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ, Θανάσης Βομπίρης, επισήμανε: «Πολλοί συνάδελφοί μας είτε έδωσαν την παραγωγή τους σχεδόν τζάμπα, είτε ακόμη περιμένουν τιμή» και πρόσθεσε πως «εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε να κινητοποιούμαστε».

Αντίστοιχη παρέμβαση έγινε και στο Αίγιο, με τον Αγροτικό Σύλλογο «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» να πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, καταθέτοντας τα αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών στη γραμματεία του δημάρχου, απαιτώντας ταυτόχρονα να γίνει συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του Σώματος για τα αιτήματά τους.

«Είναι γνώστες των προβλημάτων μας και οι επικεφαλής των τοπικών αρχών δεν είναι άμοιροι ευθυνών», τόνισε ο Γιάννης Μποδιώτης, πρόεδρος του Συλλόγου, σημειώνοντας ότι απαιτείται η στήριξη των αιτημάτων τους και από τον δήμο.

Διεκδικώντας κατώτερες εγγυημένες τιμές, που να διασφαλίζουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα διαβίωσής τους, σταφιδοπαραγωγοί, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Ζακύνθου, πραγματοποίησαν νέα παρέμβαση στην Αντιπεριφέρεια του νησιού.

Δήλωσαν πως δεν πρόκειται να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους προχωρώντας και σε ενημερώσεις στα χωριά, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την ημέρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα συζητηθεί το θέμα τους.

Δείτε ακόμα...