Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι, σε δασική έκταση, στο Άνω Σούλι Μαραθώνα Αττικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά μαίνεται σε άκαυτο δάσος στην περιοχή Αγ. Ραφαήλ και λόγω των ισχυρών ανέμων κατευθύνεται μακριά από κατοικημένη περιοχή.
Παρά τα όσα ανακοίνωσε η Πυροσβεστική για εναέρια μέσα που επιχειρούν στο σημείο (πέντε αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα), κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και εθελοντές που συνδράμουν στην κατάσβεση καταγγέλλουν πως μέχρι στιγμής ρίψεις νερού πραγματοποιούν μόνο δύο ψεκαστικά αεροπλάνα τύπου «Πετζετέλ».
Στους κατοίκους του Άνω Σουλίου και του Γραμματικού εστάλη μήνυμα από το «112», καλώντας τους να είναι σε ετοιμότητα να εγκαταλείψουν την περιοχή ενώ λίγη ώρα αργότερα κλήθηκαν οι πρώτοι να απομακρυνθούν προς Γραμματικό και όσοι διαμένουν στο Μαραθώνα να κατευθυνθούν προς Νέα Μάκρη.
Λόγω της πυρκαγιάς, η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Μοναστηρίου, από τη Λ. Γραμματικού στην περιοχή του Άνω Σουλίου.


