Καλύτερη φαίνεται να είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης σε περιαστικό δάσος της Δεσκάτης των Γρεβενών. Ολο το βράδυ επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούσαν να περιορίσουν τις φλόγες.
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο, επιχειρώντας για την πλήρη κατάσβεση και για την αντιμετώπιση αναζωπυρώσεων.
Με το έπεσε η νύχτα, στην επιχείρηση της κατάσβεσης έμειναν μόνο χερσαίες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα επιχειρούν 65 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα. Μέχρι να νυχτώσει, πραγματοποίησαν ρίψεις νερού 4 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.
Επίσης, στην προσπάθεια ελέγχου της πυρκαγιάς συνδράμουν μηχανήματα της τοπικής διοίκησης, κάτοικοι της περιοχής και άλλοι εθελοντές.



