Πυρκαγιά στα Μέγαρα: Βελτιωμένη η κατάσταση σύμφωνα με την Πυροσβεστική

Βελτιωμένη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση της πυρκαγιά που μαίνεται από το μεσημέρι στην περιοχή Βένιζα Μεγάρων. Ειδικότερα, η φωτιά φαίνεται να έχει περιοριστεί δυτικά από τη Ζάχουλη, ενώ υπάρχει και ένα δεύτερο μικρό μέτωπο κοντά στην περιοχή Πευκενέα.

Στην περιοχή αυτή την ώρα πνέουν άνεμοι με ένταση 3 μποφόρ, γεγονός που ευνοεί τις πυροσβεστικές δυνάμεις και ειδικότερα τα εναέρια μέσα που επιχειρούν εκεί.

Στη πυρκαγιά επιχειρούν 95 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων, 34 οχήματα, επτά αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 13.41 το μεσημέρι, ενώ στις 14.35 στάλθηκε μήνυμα μέσω του «112» στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη για να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλεποχώρι.

Λίγο πριν τις 6 μ.μ. στάλθηκε και δεύτερο μήνυμα από το «112» στους κατοίκους που βρίσκονται στον οικισμό Παπαγιαννέϊκα Μεγάρων να πράξουν το ίδιο και να κατευθυνθούν προς τα Μέγαρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε διάσπαρτα σπίτια στην περιοχή. Οι φλόγες έχουν κάψει επίσης φιστικιές και ελαιόδεντρα.

EUROKINISSI

Δείτε ακόμα...