Πυρκαγιά στα Νέα Στύρα Εύβοιας: Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά την αποκατάστασης των ζημιών

Πυρκαγιά στα Νέα Στύρα Εύβοιας - 10/7/2021
Φώτο Αρχείου / Πυρκαγιά στα Νέα Στύρα Εύβοιας – 10/7/2021

Την ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών από την πυρκαγιά στα Νέα Στύρα Εύβοιας ανέδειξε σε παρέμβασή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου. Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Παρασκευάς, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», έθεσε ως έκτακτο θέμα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ενημέρωση για την εξέλιξη της καταγραφής των ζημιών και την αποκατάσταση των πληγέντων. Επίσης, έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα για την διεκδίκηση αποζημιώσεων στο 100%, αναδάσωσης με ευθύνη του κράτους και ανάκλησης αδειών εγκατάστασης αιολικών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή των καμένων.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε είπε πως «μέχρι σήμερα (σ.σ. χθες) έχει πραγματοποιηθεί η καταγραφή των ζώων που έχουν χαθεί καθώς ήταν επείγον και από αύριο (σ.σ. σήμερα) θα ξεκινήσει η καταγραφή των άλλων ζημιών».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήλωσε πως θα επανέλθει σε αυτά τα ζητήματα και κάλεσε τους πληγέντες και συνολικά το λαό της ευρύτερης περιοχής των Στύρων να οργανώσει τον αγώνα του γιατί η πείρα δείχνει πως ανεξαρτήτως κυβέρνησης οι αποζημιώσεις αργούν να δοθούν, αποκλείονται πληγέντες και δεν είναι στο 100%. Οι αναδασώσεις, την ώρα που τα λόγια για «πράσινη ανάπτυξη» και «αποτροπή της κλιματικής αλλαγής» περισσεύουν, μένουν σε συμβολικές ενέργειες που αξιοποιούνται από επιχειρηματικούς ομίλους για να προβάλουν το δήθεν οικολογικό προφίλ τους.

Δείτε ακόμα...