Πυρκαγιά στα Βίλια: Μάχη στο νότιο μέτωπο για μην περάσει η φωτιά στον κάμπο των Μεγάρων

EUROKINISSI

Συνεχίζει να καίει για 5η ημέρα η πυρκαγιά στην περιοχή των Βιλίων χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές, αλλά ένα μεγάλο μέτωπο πέρασε από το όρος Πατέρας και κατευθύνεται προς το Καντήλι Μεγάρων και το Πεδίο Βολής.

Για να αποτραπεί η επέκτασή της φωτιάς προς τον κάμπο των Μεγάρων, ισχυρές επίγειες δυνάμεις είχαν παραταχθεί σε σημεία όπου υπάρχει πρόσβαση για τα οχήματα και τα πεζοπόρα τμήματα, ενώ τα εναέρια μέσα μέχρι τη δύση του ήλιου χτες, έκαναν ρίψεις νερού, για να περιορίσουν την ένταση της.

Σε όλη την υπόλοιπη περιοχή που αναπτύχθηκε η πυρκαγιά, υπάρχουν ενεργές καύσεις, σε κομμάτια που υπάρχει μόνο δάσος, μακριά από κατοικημένη περιοχή, και αντιμετωπίζονται από επίγειες και εναέριες δυνάμεις πριν πάρουν μεγάλες διαστάσεις.

Την ίδια ώρα, εθελοντικές ομάδες από μέλη και φίλους του ΚΚΕ βρίσκονται και σήμερα στην περιοχή της μεγάλης πυρκαγιάς και βοηθούν τους κατοίκους και τους πυροσβέστες.

Στην περιοχή βρίσκεται και κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Τάτση, μέλος της ΚΕ.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 461 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα εναέρια μέσα που διατέθηκαν χτες και επιχείρησαν από το πρωί στην πυρκαγιά περιοδικά ήταν 22 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων 3 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού, 2 από τη Ρωσία και ενός από τα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και 11 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το ΠΣ, από ώρα 19:00 της 18-08-2021 έως ώρα 19:00 της 19-08-2021 εκδηλώθηκαν 55 δασικές πυρκαγιές.

Δείτε ακόμα...