Πυρκαγιά στα Βίλια: Μαίνεται ανεξέλεγκτο το μέτωπο χιλιομέτρων

Πυροσβεστικό αεροπλάνο - Beriev be-200 - Πυρκαγιά σε πευκοδάσος στα Βίλια, Αττικής
Πυρκαγιά σε πευκοδάσος στα Βίλια, Αττικής / Πηγή: Eurokinissi

Μαίνεται ανεξέλεγκτο το μέτωπο χιλιομέτρων της μεγάλης πυρκαγιάς στα Βίλια της Αττικής που κατακαίει δάσος για 2η μέρα, ενώ η απουσία ολοκληρωμένου σχεδιασμού διαχείρισης των δασών και πυροπροστασίας είναι για μια ακόμα φορά ορατή. 

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση και σήμερα.

Με αεροσκάφη και ελικόπτερα, που ρίχνουν νερό, γίνονται προσπάθειες να περιοριστούν οι φλόγες στο δάσος που είναι απροστάτευτο. Δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες ούτε δασικοί δρόμοι που να επιτρέπουν στις επίγειες δυνάμεις να προσεγγίσουν σημεία μέσα στη δασική έκταση. Το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτης κάτοικοι και πυροσβέστες προσπαθούσαν να φτιάξουν αντιπυρικές ζώνες γύρω από τους οικισμούς για να προστατευτούν τα σπίτια. 

Εντολή εκκένωσης δόθηκε μέσω του 112 στα Βίλια για Θέα, Παλαιοχώρι, Πανόραμα, Αγία Σωτήρα και Παλαιοκούνδουρα. Επίσης εκκενώθηκε και ένα γηροκομείο. Έγινε γνωστό πως 12 τρόφιμοι μεταφέρθηκαν για φιλοξενία στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» και άλλοι δύο, θετικοί στη νόσο Covid-19, διακομίστηκαν στο ΠΓΝ «Αττικόν».

Επιχειρούν 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένου και του ρωσικού Beriev-200. Επί ποδός και 330 πυροσβέστες. 

Ήδη έχει γίνει μεγάλη καταστροφή σε μια ακόμα δασική έκταση της Αττικής μαζί με την μεγάλη καταστροφή που έγινε σε Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία και Άγιο Στέφανο. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...