Πυρκαγιά στα Βίλια: «Οριοθετήθηκε» μετά από πέντε ημέρες

EUROKINISSI

Αφού για πέντε ημέρες έκαψε πάνω από 80.000 στρέμματα δάσους, σπίτια και άλλα κτίσματα, «οριοθετημένη» είναι πλέον η πυρκαγιά στο Καντήλι Μεγάρων, σύμφωνα με τις απογευματινές ανακοινώσεις του υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοϊδη.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή όπου δίνεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις εστιών ενώ μέχρι το απόγευμα, στο σημείο επιχειρούσαν εναέρια μέσα, 18 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη. 

Στην περιοχή βρίσκονται 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν, ο Στρατός με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Διοίκησης.

Ο υπουργός αΑναφέρθηκε επίσης και στη φωτιά που ξέσπασε σήμερα στην περιοχή Δασκαλιό στην Κερατέα λόγω χρήσης φωτοβολίδας, ενός η περισσότερων ατόμων και σημείωσε ότι το περιστατικό ερευνάται από την Ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Δείτε ακόμα...