Πυρκαγιά στη Σάμο: Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν

Πυροσβεστική - Πυρκαγιά στη Σάμο 15-16/7/2021
Πηγή: Eurokinissi

Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά που καίει από την Πέμπτη στη Σάμο. Η φωτιά καίει μεταξύ των οικισμών Μυτιληνιοί – Βουρλιώτες – Κοκκάρι – Μαυρατζαίοι. Από το πρωί έχουν αρχίσει ξανά οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και δίνουν μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς, καθώς συνεχίζει το καταστροφικό της έργο σε δύσβατο σημείο με πολλές χαράδρες, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Στο σημείο επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα και κινητοποιήθηκαν 5 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα ενώ προσεγγίζουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα. Ακόμη συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Δύσκολο το βράδυ γα τους κατοίκους του νησιού – Πάνω από 10 χιλιόμετρα η πύρινη γραμμή

Δύσκολο το βράδυ γα τους κατοίκους της Σάμου. Η πύρινη γραμμή ξεπερνά τα 10χλμ. Το απόγευμα στο Κοκκάρι με απόφαση του δημάρχου, εκκενώθηκαν δύο ξενοδοχεία λόγω των πυκνών καπνών. Πρόβλημα με τους πυκνούς καπνούς παρατηρείται και στους Μυτιληνιούς.

Στις περιοχές που πλήττονται από τη φωτιά βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή μέλη του ΚΚΕ που βοηθούν στο έργο της κατάσβεσης, καθώς και κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ανατολικής Σάμου, με επικεφαλής τον Κώστα Τζίχα, Δημοτικό Σύμβουλο. 

Δείτε ακόμα...