Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη: Εφιαλτική νύχτα για Πυροσβέστες και κατοίκους

Συνεχίζεται και τη νύχτα η πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη
Πηγή: Eurokinissi

Εφιαλτική αναμένεται να είναι η νύχτα στην Βαρυμπόμπη λόγω της μεγάλης ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς που συνεχίζει να καίει. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να δίνουν τιτάνια μάχη με όσα διαθέσιμα μέσα έχουν απ’ την πολιτεία.

Εκκενώθηκε Γεροκομείο στις Αχαρνείς και η Στέγη για άτομα με αυτισμό

Σε εκκένωση γηροκομείου στις Αχαρνές, που φιλοξενεί 33 ηλικιωμένους, προχώρησαν οι Αρχές. Παράλληλα έχει εκκενωθεί η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με αυτισμό, που έχουν επιστρέψει στις οικογένειές τους ή σε ξενοδοχεία.

Νέο μήνυμα του 112 σε όσους βρίσκονται σε Αχαρνές, Λυκόβρυση, Κάτω Κηφισιά, Μεταμόρφωση Αττικής

Νωρίτερα, ενεργοποιήθηκε ξανά το 112 καλώντας όσους βρίσκονται σε Αχαρνές, Λυκόβρυση, Κάτω Κηφισιά, Μεταμόρφωση Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού και να παραμείνουν σε ετοιμότητα, λόγω της πυρκαγιάς.

«Αν βρίσκεστε σε Αχαρνές, Λυκόβρυση, Κάτω Κηφισιά, Μεταμόρφωση Αττικής, κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό σπιτιού-Παραμείνετε σε ετοιμότητα, ακολουθείτε οδηγίες αρχών-Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει το μήνυμα.

Διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές της Αθήνας

Διακοπές ρεύματος σημειώνονται σε διάφορες περιοχής της Αττικής λόγω της πυρκαγιάς.

Προβλήματα παρουσιάζονται σε ορισμένα σημεία του Περιστερίου, Ιλίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου. 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας,«λόγω της πυρκαγιάς, έχουν αποκοπεί οι κύριες γραμμές μεταφοράς υψηλής αλλά και μέσης τάσης του δικτύου, που ξεκινούν από το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι. Οι γραμμές αυτές τροφοδοτούν τις περιοχές Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Βριλήσσια και Κηφισιά, οι οποίες πλέον τροφοδοτούνται από εναλλακτικές διαδρομές από τα Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Παλλήνης και Αχαρνών. Οι βλάβες αυτές προκαλούν διαταραχές στο δίκτυο μεταφοράς και σύντομες περικοπές ηλεκτροδότησης. Οι κύριες γραμμές ηλεκτροδότησης θα επανέλθουν αφού ολοκληρωθεί η κατάσβεση της πυρκαγιάς». 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την αστυνομία

Για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιτίας της πυρκαγιάς υπάρχει συνεχής ενημέρωση από την τροχαία εδώ.

Δείτε ακόμα...