Πυρκαγιά στην Δυτ. Αττική: Μεγάλη αναζωπύρωση με τρία μεγάλα μέτωπα σε Οινόη, Μελετάκι και Δερβενοχώρια

EUROKINISSI

Τρία μεγάλα μέτωπα έχουν σχηματιστεί από την πυρκαγιά που καίει για τέταρτο 24ωρο στα Δερβενοχώρια και στην Δυτική Αττική.

Πολλοί οικισμοί έχουν εκκενωθεί, καθώς οι φλόγες αναζωπυρώθηκαν και απειλούν κατοικημένες περιοχές. 

Το πιο επικίνδυνο μέτωπο είναι αυτό που βρίσκεται στην Οινόη, το οποίο έχει κατεύθυνση προς οικισμούς. 

Το δεύτερο μέτωπο που καίει στην Αττική, είναι αυτό που απείλησε το Μελετάκι και κατέβηκε προς τον Άγιο Ιωάννη Κορακά. Η εικόνα αυτή την ώρα είναι κάπως καλύτερη, μετά τις ρίψεις που έκαναν αεροσκάφη, αφού πρώτα η φωτιά αναζωπυρώθηκε και έκαιγε για ώρες προτού επέμβουν. 

Ένα τρίτο μέτωπο βρίσκεται στα Δερβενοχώρια. Εκεί η ανησυχία είναι μήπως ξεφύγουν οι φλόγες προς την Πάρνηθα

Μέχρι στιγμής έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για τους οικισμούς Οινόη, Άγιος Παντελεήμονας, Κιάφα, Αγ. Ιωάννης Κορακάς, Μελετάκι, Αγ. Σωτήρας, Πανόραμα, Παλαιοκούνδουρα και Παλαιοχώρι

Τρεις ολόκληρες ώρες αφού εκδηλώθηκε η αναζωπύρωση στο Μελετάκι, και αφού απειλήθηκαν σπίτια, έκαναν την εμφάνισή τους εναέρια μέσα. Στην περιοχή ακούγονταν εκρήξεις ενώ υπάρχει μεγάλη ανησυχία καθώς πολύ κοντά στο μέτωπο βρίσκονται εγκαταστάσεις φυσικού αερίου που τροφοδοτούν την περιοχή της Μάνδρας.

Μαζί με πυροσβέστες και κατοίκους, τη μάχη με την πύρινη λαίλαπα δίνουν εθελοντικές ομάδες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Στο σημείο βρίσκεται και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Τσοκάνης. Είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη Αττική Λ. Κοσμόπουλο, ζητώντας ενημέρωση σχετικά με τις εναέριες και επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο που καίει τεράστιες εκτάσεις φυσικού πλούτου στο Μελετάκι. Ο αντιπεριφερειάρχης απάντησε ότι μάλλον επιχειρούν δυνάμεις από τα Μέγαρα, χωρίς όμως να γνωρίζει λεπτομέρειες, ενώ ανέφερε ότι η Πυροσβεστική τον διαβεβαίωσε ότι ελέγχει την κατάσταση. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μελετάκι δεν επιχειρεί κανένα εναέριο μέσο.

Δείτε ακόμα...