Πυρκαγιά στην Εύβοια: Πάνω από 2.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους δια θαλάσσης

Επιχείρηση εκκένωσης των Ροβιών - Έλαβαν μέρος πλωτά του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη / Πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια
Φώτο Αρχείου / Επιχείρηση εκκένωσης των Ροβιών – Έλαβαν μέρος πλωτά του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη / Πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια – Αύγουστος 2021 / Πηγή: TWITTER

   Συνολικά 2.284 πολίτες απεγκλώβισαν και μετέφεραν σε ασφαλείς χώρους στελέχη του λιμενικού από διάφορες περιοχές της Ευβοίας μέσα σε μόλις μια εβδομάδα, από την 1η έως και την 7η Αυγούστου. Μάλιστα, μόνο χθες Παρασκευή, απεγκλωβίστηκαν 1.400 άτομα σε μια οργανωμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος.

Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα ξεκίνησε η εκκένωση του οικισμού της πόλης Λίμνης Ευβοίας, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή. Δυο περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, ιδιωτικά σκάφη, καθώς και τρία φέρι μποτ συμμετείχαν στις προσπάθειες.

 Τα φέρι μποτ «ΑΛΚΥΩΝ» και «ΠΑΡΑΛΟΣ» μετέφεραν συνολικά 650 και 480 πολίτες αντίστοιχα.

 Το τρίτο φέρι μποτ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ κατέπλευσε χθες, Παρασκευή βράδυ στο λιμάνι της Λίμνης Ευβοίας όπου και παρέμεινε, με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη. Το πλοίο φιλοξένησε κατά τη διάρκεια της νύχτας 270 άτομα και θα παραμείνει εκεί για όσο χρειαστεί.

Δείτε ακόμα...