Πυρκαγιά στην Ηλεία: Στο χωριό Βρίνα κλιμάκιο του ΚΚΕ

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στα Κρέστενα στην Ηλεία, εκκενώνεται o οικισμός Σκυλλουντία, Κυριακή 24 Ιουλίου 2022
Φώτο Αρχείου / Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στα Κρέστενα στην Ηλεία, εκκενώνεται o οικισμός Σκυλλουντία, Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 (ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στην πολύπαθη Ηλεία που για μια ακόμη φορά δοκιμάζεται από τις πυρκαγιές και στο χωριό Βρίνα, βρέθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Τεφάνη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και την Τασία Αγγελοπούλου, περιφερειακή σύμβουλο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά δυνάμεις του ΚΚΕ βρίσκονται στα πύρινα μέτωπα.

Σε δήλωση της, η Τασία Αγγελοπούλου αναφέρει: «Για ακόμη μια χρονιά ο λαός της Ηλείας δοκιμάζεται από τις πυρκαγιές που καίνε ασταμάτητα, ενώ δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί για τις πυρκαγιές του προηγούμενου καλοκαιριού. Είναι διαχρονικές οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ) για την σημερινή κατάσταση που βιώνει ο λαός της Ηλείας, που βρίσκεται όπως πολλές περιοχές της χώρας στο έλεος των πυρκαγιών. Και στην Ηλεία καταρρέουν τα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ότι υπάρχει στελέχωση και εξοπλισμός της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Απαιτούμε εδώ και τώρα να ενισχυθούν οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής περιουσίας και του φυσικού πλούτου της περιοχής, καθώς  και για την ασφαλή μετακίνηση και  στέγαση των κατοίκων όπου κρίνεται απαραίτητο». 

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...