Πυρκαγιά στην Ηλεία: Συνεχίζεται και διευρύνεται η πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία

EUROKINISSI

Στην περιοχή της Νεμούτα, του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά που καίει πυκνό δάσος.

Για την ομώνυμη κοινότητα, έχει δοθεί εντολή προληπτικής εκκένωσης, όπως και για τις γειτονικές κοινότητες Βίλλια και Τσαπαρέικα, προς Αχλαδινή.

Η περιοχή είναι χωρίς νερό και ρεύμα, ενώ οι κάτοικοι είναι αβοήθητοι, αφού όπως τονίζουν υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι που είναι δύσκολο να μετακινηθούν, ενώ πολλοί από αυτούς είναι κτηνοτρόφοι και αδυνατούν να μετακινήσουν τα κοπάδια τους.

Επίσης από τις φλόγες απειλούνται οι οικισμοί  Ξηρόκαμπος, Μουριά, και το Αμπάρι Βασιλακίου και μικρές εστίες φωτιάς υπάρχουν στις περιοχές Χελιδόνι και Κρυονέρι.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι σε ολόκληρη την Ηλεία πετούν μόλις τρία εναέρια μέσα, με το βάρος της κατάσβεσης να έχει πέσει στις πλάτες των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων και των κατοίκων. 
Από την πυρκαγιά έχουν καταστραφεί σπίτια, αγροτικές καλλιέργειες, περιβόλια, αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. 

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Αγγελόπουλο Δημήτρη μέλος του Γρ. Περιοχής Δυτικής Ελλάδας, επισκέφτηκε τον οικισμό Λαμπετιού στον Πύργο και το χωρίο Κολύρη. Επίσης αντιπροσωπεία της ΤΕ αποτελούμενη από το Γιάνναρο Χρήστο γραμματέα της Τ.Ε Ηλείας και τον Διονύση Κλάδη μέλος της Επιτρ. Περιοχής Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκαν τα χωρία Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο, Λάλα και Πλάτανο.

Περιοδείες έκανε και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας στα χωριά Καυκανιά, Χελιδόνι, Ηράκλεια, Πουρνάρι και Πελόπιο

Επίσης στην Αρχαία Ολυμπία συγκροτήθηκε ομάδα περιφρούρησης για περιπολίες στην περιοχή για τον έγκαιρο εντοπισμό πυρκαγιών.

Δείτε ακόμα...