Πυρκαγιά στην Καβάλα: Κάηκαν σπίτια και καλλιέργειες – Τραυματίστηκαν πυροσβέστες

Εφιαλτική νύχτα για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής στην Καβάλα με την μεγάλη πυρκαγιά να καταστρέφει ό,τι βρει στο πέρασμά της.

Στα χωριά Δαμασκηνιά, Διαλεκτό και Αβραμυλιά κάηκαν σπίτια και αποθήκες, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ελαιώνες και κτηνοτροφικές μονάδες ενώ συνολικά εκκενώθηκαν 7 χωριά. 

Η μεγάλη καθυστέρηση στην αποστολή πυροσβεστικών πτητικών μέσων τις πρώτες κρίσιμες ώρες της φωτιάς, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, ήταν καθοριστική για την ταχύτατη επέκταση της φωτιάς, με δεδομένους τους ισχυρούς ανέμους.

Το γεγονός κατήγγειλε η Επιτροπή Περιοχής Αν. Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ κλιμάκιο της οποίας βρέθηκε στις πυρκαγιές από την πρώτη στιγμή, καλώντας την κυβέρνηση να ενισχύσει τα πυροσβεστικά μέσα. 

Η δημοτική σύμβουλος Δήμου Νέστου και υποψήφια Δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Χάρις Πιλήτση σε δήλωσή της καταγγέλλει την επικινδυνότητα της κατάστασης για χωριά και κατοίκους και την παντελή έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού αντιπυρικής προστασίας. 

Στη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Διαλεκτό τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες, όταν το όχημά τους περικυκλώθηκε από τις φλόγες.  Σύμφωνα με πληροφορίες οι πυροσβέστες έχουν εγκαύματα ο ένας στα χέρια και ο άλλος στο πρόσωπο.

Δείτε ακόμα...